• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Firmad, millele Apple võib alla jääda

  Mobiilitootjatele pole suurimat võitu kui vallutada arenevad turud eesotsas ­India ja Hiinaga. Mõlemas elab kokku 2,5 miljardit inimest ehk 36 protsenti kogu maailma rahvastikust. Seetõttu tõotab sealt telefonitootjatele ka kopsakas kasum tulla.

  Kui räägitakse nuti- või mobiil­telefonidest, oleme harjunud lugema nimedest, nagu Apple, Samsung, Nokia, LG ja HTC. Need on maailmakuulsad brändid, mille seadmeid kasutavad sajad miljonid inimesed. Ometi on arenevatel turgudel kohalikud tähed, kelle müügiedu on seljatanud nii mõnegi tuntud brändi.
  Vähesed teavad, et Indias on selline telefonitootja nagu Micromax. Vaatamata olematule tuntusele Euroopas ja Ameerikas, on Micromaxil Indias 22protsendine turuosa, mahult kohe Samsungi järel. Micromax toodab nii mobiile kui ka nutitelefone, lisaks tahveltelefone.
  Lisaks Micromaxile teeb India turul ilma kohalik ettevõte Karbonn. 250 euroga võib osta Karbonni lipulaeva Titanium S9, millel on 1,2 GHz neljatuumaline protsessor. Karbonn on alles tõusev täht, mis sammub Micromaxi kannul.
  Tundmatutel tootjatel miljoneid kasutajaid. Kolmandas kvartalis jõudis ostjate kätte ligi 10 miljonit Coolpadi. See on kohaliku ettevõtja nutitelefon, mida firma kavatseb hakata müüma üle maailma.
  India telefonitootja Lava uhkustab veebilehel disaini ja tipptehnoloogiaga. Laval pole nii suurt turuosa nagu Micromaxil või Karbonnil, kuid kohalikele telefonimüüjatele on tegemist arvestatava konkurendiga. Lava nutitelefoni saab Indias kätte 9500 ruupia ehk 112 euroga.
  Hiina ettevõte Oppo on müügile toonud tippmudeli Find 5, mille saab Amazonist tellides kätte 360 euroga. Eelmine kuu avalikustas Oppo ka oma N1-mudeli, millel on maailma esimene pöörlev kaamera – seda saab keerata lausa 206 kraadi.
  Uuringufirma International Data Corporationi hinnangul saab Indiast 2017. aastal suuruselt teine nutitelefonide turg Ameerika Ühendriikide ees. Esikohal on kindlalt Hiina.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.