• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Taltsas lähenemine teravale teemale

  Sherlock Holmesina tuntuks saanud Benedict Cumberbatch on rajanud oma edu mitte kiirele tõusule hittfilmides, vaid huvitavate tegelaskujude kehastamisele. Wikileaksi ühe asutaja Julian Assange’i rollis tõestab ta oma ümberkehastumisvõimet.

  Kui Cumberbatch on Assange’i kehastades tõeline vaatamisväärsus, siis linateos “Viies võim“ on paljuski nurjaminek.
  Nõrk teostus. Režissöör Bill Condon ja stsenarist Josh Singer on filmi tehes toetunud kahele raamatule – Daniel Domscheit-Bergi  kirjutatud “WikiLeaksi telgitagused. Maailma kardetuimat veebilehte tegemas” ning David Leighi ja Luke Hardingi raamatule “WikiLeaks: Julian Assange’i salatsemisvastase sõja telgitagused” – maalides sellega Assange’i tegevusest ja isikust üsnagi kaabakliku pildi.
  Teda näidatakse kui võluvat, kõrki ja manipuleerivat nartsissliku tüüpi, kelle tumedam pool filmi edenedes üha enam esile tuleb. Kas ja kuivõrd on see pilt kõverpeeglis teavad asjaosalised ilmselt ainult ise.
  Mürane telgitagune. “Viies võim” on karakterite keskne film, olles üles ehitatud Assange’i ja tema kolleegi  Daniel Domscheit-Bergi suhtele.
  Filmi tugev külg on kindlasti Assange’i portreteerimine, mida Cumberbatch teeb äärmiselt tõepäraselt, tabades täpselt tema maneere ja hääletooni. Kahtlemata on see üks vaatamist ja kuldmehikest vääriv esitus.
  Üldjoontes on tegu ka korraliku trilleriga, mis on pinev lõpuni välja. Rappa on jooksnud aga filmi sisuline külg, mille peamine põhjus on eesmärk tekitada intelligentne debatt ning mitte kedagi otseselt võlla tõmmata.
  Sellest lähtuvalt jätab film liiga palju küsimusi ja teemasid lahtiseks. Samuti on dialoogid raskesti jälgitavad. Ühtegi teemat ei arendata lõpuni välja, mistõttu on palju ka ülemäärast müra. Silmanähtavalt on püütud meele järele olla võimalikult laiale publikuhulgale, mistõttu on kaotanud film konkreetsuse ja fookustatuse.
   
  Hinnang
  “Viies võim”
  Hinnang: 6Režissöör: Bill CondonOsades: Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl jtKinodes alates: 18.10
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.