• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro tugevnemine tegi Lufthansale valu

  Euroopa suuruselt teise lennukompanii Lufthansa peamine reisijateveo haru müük ei kasva tänavu tugeva euro tõttu ning kasumi kahanemist prognoositakse ka kaubaveos.

  Saksa lennufirma kolmanda kvartali käive püsis vähemuutunult 8,3 miljardil eurol, kuid ärikasum vähenes 12%, 589 mln eurole. Valuutakursi kõikumised lõikasid Lufhansa üheksa kuu käibest maha 380 mln eurot.
  "Valuutakursi muutuste efekt meie käibele demontreerib meile selgelt, kui oluline on olla kuluefektiivne," ütles ettevõtte finantsdirektor Simone Menne Bloombergi teatel.
  Lufthansal on keeruline täita enda eesmärki viia ärikasum 2015. aastaks 2,3 miljardile eurole. 22. oktoobril teatas ettevõte, et 2013. aasta kasum tuleb 600 ja 700 mln euro vahele, mida on vähem analüütikute prognoositust.
  Lufthansa aktsia hind on täna langenud 1,7%, 14,43 eurole. Aastaga on aktsia tõusnud 22,4%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.