• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurtel pankadel uued suured kahtlused

  Sel kuul alustasid regulaatorid ametliku juurdlusega, et uurida suurte pankade rolli valuutaturul, kirjutas CNBC.

  "Kogume informatsiooni paljudest allikatest, sealhulgas turuosalistelt. Meie juurdlus on praegu alles varajases staadiumis," ütles Briti finantsregulaatori (FCA) kõneisik.
  Süüdistused puudutavad kella neljast Londoni fikseeringut (4 p.m. London fix) ehk igapäevast hetkepilti valuutakurssidest, mida kasutatakse suuremate valuutatehingute kriteeriumiks. Väidetavalt on pankade kauplejad enne kella nelja muutnud valuutakursse enda kasuks ning kasutanud oma klientidel saadud eelisinfot kodupangale kasumite teenimiseks. Sellist teguviisi tuntakse front-runningu all.
  Praegu on antud juhtumis mainitud pankasid nagu Barclays, UBS, Deutsche Bank ja Royal Bank of Scotland.
  Pangandusanalüütik Ian Gordoni sõnul võib süüdimõistmise korral ulatuda pankade trahvid miljardite dollariteni.
  Peale Briti regulaatori on juurdlusse kaasatud veel USA, Šveitsi, Singapuri ja Hongkongi pangandusregulaatorid.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.