• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õmblejatel rasketööd leida

  Eesti õmbluses on raske tööd leida, vaatamata kvaliteetse tööjõu pakkumisele, ütles Põlva istmekatete valmistaja RK Scoveri omanik Ruti Kikas.

  "Tegelen õmblusega ja seda ei ole kuhugi arendada," ütles Kikas. Tema sõnul on õmblustööd nii odavad, et tuleb üritada saada ots-otsaga kokku.
  Firmaomaniku sõnul on suurim murekoht töö leidmine, sest talveperioodil püsib kolme kuu vältel vaikus. "Olen iga aasta tellijatele helistanud ja teinud pakkumisi, kuid saanud vastuseks, et neil pole endalgi midagi teha," selgitas ta.
  Kikase sõnul võiks riik ühe lahendusena aidata tööd leida Eestist väljaspool, sest kohalikku tööjõudu hindab Scoveri omanik kõrgelt kiiruse ja kvaliteedi tõttu.
  "Olen näinud Kanadas ja Soomes tehtud istmeid ja kvaliteedis on näha väga suurt vahet," ütles Kikas. "Kui ma oma naiste pealt vaatan, siis nad teevad justkui endale," hindas Scoveri omanik oma töötajate pühendumist. Samuti sooviks Kikas, et maksud oleksid madalamad, mille arvelt saaks töötajatele rohkem palka maksta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.