• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miljardäride varandus on kahekordistunud

  Finantskriisi ajal kukkusid nii riikide majandused, aktsiaturud kui ka inimeste sissetulekud. Taastumine sellest on olnud vaevaline, kuid üllatus-üllatus – miljardäride varandus on pärast finantskriisi kahekordistunud.

  Wealth-X’i ja UBS Global Billionaire Census 2013 andmete põhjal on maailma miljardäride varanduse väärtus alates 2009. aasta 3,1 triljonilt dollarilt nelja aastaga paisunud 6,5 triljonile dollarile. Sama ajaga on miljardäride arv kasvanud 810 võrra, 2170-le. Nende koguvaranduse väärtus jääb alla ainult Hiina ja USA sisemajanduse kogutoodangule.
  Enamik maailma miljardäridest on meessoost ettevõtjad, kelle varandus pärineb eraettevõtlusest. Keskmiselt on neil neli kodu ja 2,1 last. 60 protsenti miljardäridest on ennast ise üles töötanud, 20 protsenti on oma varandusest suure osa pärinud ning 20 protsenti on mingi osa sellest pärinud. Wealth-X’i ja UBSi raport kattub suuresti Forbesi andmetega.
  Kõige rohkem miljardäre New Yorgis. Raporti järgi on 87 protsenti maailma miljardäridest mehed. Naiste seas on ainult 17 protsenti miljardäridest ennast ise üles töötanud, ülejäänu on selle pärinud.
  Abielu mängib miljardäridel varanduse loomisel tähtsat rolli, sest 86 protsenti miljardäridest on abielus. Keskmiselt ainult 2,1 last näitab seda, et miljardäride pered on võrdlemisi väikesed. Samas toob raport välja selle, et kolmandikul miljardäridest on kolm või enam last.
  Kõige rohkem miljardäre elab New Yorgis ja seda 96. Keskmiselt omab üks miljardär nelja kodu, mille koguväärtus on 78 miljonit dollarit (see on umbes 2,6 protsenti keskmise miljardäri varandusest).
  Miljardärid on väga liikuvad. Vähem kui veerand neist elab linnas, kus on nende ettevõtte peakorter. Sama suur protsent miljardäre ei ela isegi samas riigis, kus on nende peamised äriüksused.
  Keskmiselt kulutab üks miljardär 22 miljonit dollarit jahtidele, 16 miljonit dollarit eralennukitele ja 14 miljonit dollarit kunstile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.