• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Titanicu hiilgus

  Lennusadamas avatav näitus “Titanic – lugu, leiud, legendid” laseb kõndida laeva ruumides ja näha ligi 200 merepõhjast toodud eset.

  Rändnäituse jõudmine Eestisse oli Lennusadama tegevjuhi Ott Sarapuu sõnul ligi aastapikkuse protsessi tulemus. “Soovisime täiendada Premier Exhibitionsi loodud sisu ning kaasa rääkida kogu näituse kontseptuaalses lahenduses. Nende jaoks pole see väga tavapärane, sest maailmapraktikas on sellised näitused enamasti kaubanduskeskustes, mis pakuvad näitusele lihtsalt pinda,” selgitas Sarapuu.
  Nii ongi lisaks väljapanekule, kus saab näha ligi 200 laevalt pärit eset ning aimu sellel reisinud inimeste eludest ja laeva interjöörist, kavas mitmekülgne programm, mis räägib lahti Titanicu loo erinevaid tahke. Toimuvad ekskursioonid ja lastele suunatud haridusprogrammid, merefoorumid ja Titanicu viiekäigulised õhtusöögid. Veebruaris on kavas ka Titanicu festival, mis pakub nii sügavat sisu kui ka põnevat meelelahutust.
  Homme kl 10st jääb Lennusadam külalistele avatuks 33 tunniks. Peale näituse on kavas temaa­tilised filmid, öised taskulambiekskursioonid, Eesti mereväe miinituukrite allveevarustuse välja­panek jpm. Sarapuu sõnul saab Titanicu näitusega Lennusadamas alguse rahvusvaheliste näituste traditsioon.
   
  Fookuses
  “Titanic – lugu, leiud, legendid”
  Lennusadam, Vesilennuki 6, TallinnNäitus jääb avatuks kuni 31. märtsiniwww.lennusadam.eu/et
   
  Mis on mis
  Mere saladusi paljastavad muuseumid
  Eesti Meremuuseum – Paks MargareetaNäitus “Laevapostkaartide lummuses” (avatakse 18.11)www.meremuuseum.ee/et/paks-margareeta
  Käsmu Meremuuseum Eksponaadid kajastavad kõiki merega seotud valdkondi – nt meresõitu, kalapüüki, salakaubavedu,www.kasmu.ee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsilt lahkuva Didi aktsia reageeris suure tõusuga
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
150 gaasibussi, 10 miljonit palgalisa ja 6 miljonit rattaliiklusse – Tallinna uus eelarve
150 gaasibussi, 10,3 miljonit linna töötajate palkadeks ja 6 miljonit rattaliiklusesse – need asjad on kirjas Tallinna eelarves, mis esimest korda ajaloos ületab ligikaudu 300 000 euroga miljardi euro piiri.
150 gaasibussi, 10,3 miljonit linna töötajate palkadeks ja 6 miljonit rattaliiklusesse – need asjad on kirjas Tallinna eelarves, mis esimest korda ajaloos ületab ligikaudu 300 000 euroga miljardi euro piiri.