14. november 2013 kell 21:00

Puhkepäev. Titanicu hiilgus

Lennusadamas avatav näitus “Titanic – lugu, leiud, legendid” laseb kõndida laeva ruumides ja näha ligi 200 merepõhjast toodud eset.

Rändnäituse jõudmine Eestisse oli Lennusadama tegevjuhi Ott Sarapuu sõnul ligi aastapikkuse protsessi tulemus. “Soovisime täiendada Premier Exhibitionsi loodud sisu ning kaasa rääkida kogu näituse kontseptuaalses lahenduses. Nende jaoks pole see väga tavapärane, sest maailmapraktikas on sellised näitused enamasti kaubanduskeskustes, mis pakuvad näitusele lihtsalt pinda,” selgitas Sarapuu.

Nii ongi lisaks väljapanekule, kus saab näha ligi 200 laevalt pärit eset ning aimu sellel reisinud inimeste eludest ja laeva interjöörist, kavas mitmekülgne programm, mis räägib lahti Titanicu loo erinevaid tahke. Toimuvad ekskursioonid ja lastele suunatud haridusprogrammid, merefoorumid ja Titanicu viiekäigulised õhtusöögid. Veebruaris on kavas ka Titanicu festival, mis pakub nii sügavat sisu kui ka põnevat meelelahutust.

Homme kl 10st jääb Lennusadam külalistele avatuks 33 tunniks. Peale näituse on kavas temaa­tilised filmid, öised taskulambiekskursioonid, Eesti mereväe miinituukrite allveevarustuse välja­panek jpm. Sarapuu sõnul saab Titanicu näitusega Lennusadamas alguse rahvusvaheliste näituste traditsioon.

 

Fookuses

“Titanic – lugu, leiud, legendid”

Lennusadam, Vesilennuki 6, TallinnNäitus jääb avatuks kuni 31. märtsiniwww.lennusadam.eu/et

 

Mis on mis

Mere saladusi paljastavad muuseumid

Eesti Meremuuseum – Paks MargareetaNäitus “Laevapostkaartide lummuses” (avatakse 18.11)www.meremuuseum.ee/et/paks-margareeta

Käsmu Meremuuseum Eksponaadid kajastavad kõiki merega seotud valdkondi – nt meresõitu, kalapüüki, salakaubavedu,www.kasmu.ee

Hetkel kuum