• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ise tehtud, hästi tehtud!

  Äripäev pakub välja valiku erinevaid koolitusi, kus põnevaid oskuseid omandada ja oma lähedastele, kolleegidele põnevaid kingitusi meisterdada.

   
  Koolitused
  Mesilasvahast küünalde valmistamine
  Aeg:  27.11 kl 17.30–20 Oska Koolitused ruumides, Lai 34, TallinnKoolitusel õpitakse erinevates tehnikates valmistama mesilasvahast küünlaid. Üks vanimaid neist on kastmistehnika, mille abiga küünlaid on valmistatud. Lisaks sellele saab teada aga ka, kuidas teha loomarasvast küünlaid ning valada vahalehti ja valmistada neist veeretatud küünlaid.Hind: 18 eurotwww.oska.ee
  Trühvlid – kingitus endale ja sõbrale
  Aeg: 30.11 kl 12 Harmoonikumis, Pargi tee 8, ViimsiKoolitusel valmistatakse kolme erinevat sorti trühvleid: tšilli-, martsipani- ja datlitrühvleid. Segatakse, vormitakse, glasuuritakse ja õpitakse nende katmist. Samuti räägitakse sellest, millised maiused on tervislikud ja milline mitte, mis on suhkur, suhkruasendaja, mesi, kakaovõi, margariin ja mis nad inimesega teevad. Ka tuleb juttu toitumise filosoofiast – mida, millal ja kuidas on mõistlik nautida. Kestus 1,5–2 tundi.Hind: 20 eurotwww.harmoonikum.ee
  Isetehtud raamat – scrapbooking
  Aeg: 1.–15.12 (pühapäeviti)kl 11–13.15 Tartu Rahvaülikoolis, Vaksali 7, TartuEsimesel korral tehakse vanapaberist uus ja kordumatu paber, mida kasutatakse raamatukaante valmistamisel. Soovi korral võib võtta kaasa fotosid (mitte prinditud kujul, vaid fotopaberil), käsitsi kirjutatud tekste, luuletusi, pilte jms. Need võiksid olla seotud inimesega, kellele soovitakse jõuludeks raamatut teha.Hind: 38 eurotwww.rahvaylikool.ee
  Isetehtud kosmeetikumid jõulukingiks
  Aeg: 5.12 kl 17.30–20.30 Tallinna Rahvaülikoolis, Estonia pst 5a, TallinnKursuse eesmärk on valmistada looduslikest materjalidest kosmeetikume – kihisevad vannitrühvlid, jalakoorija, sädelev huulepalsam ja looduslik lõhnaõli. Pakendid on koolituse hinna sees.Hind: 26 eurot, lisaks materjalikulu 6 eurotwww.kultuur.ee
  Edevad helkurid
  Aeg: 9.12 kl 18–21 Tartu Rahvaülikoolis, Vaksali 7, TartuÕpitakse valmistama ilusaid ja isikupäraseid helkureid lihtsate vahenditega just täpselt oma soovide järgi.Hind: 24 eurotwww.rahvaylikool.ee
  Leivaküpsetamise õpituba
  Aeg: 10.12 kl 18 Harmoonikumis, Pargi tee 8, ViimsiKoolitusel saab teada, kuidas teha juuretist ja seda säilitada, kuidas ja kui kaua leivatainast hapendada, milliseid jahusid kasutada, kuidas leivatainast segada, milliseid lisandeid kasutada, millisesse vormi ja kui kauaks leib küpsema panna, kuidas käituda leivaga pärast ahjust väljavõtmist ning millised tüüpilisemad vigu leiva küpsetamisel vältida. Osalejatel on võimalus erinevaid leivasorte maitsta ja võrrelda. Soovijad saavad ise ka tainast sõtkuda. Lisaks õpetussõnadele ja retseptidele antakse igaühele kaasa ka leivajuuretis. Kestus 1,5–2 tundi.Hind: 20 eurotwww.harmoonikum.ee
  Kingituste pakkimise töötuba
  Aeg: 12.12 kl 18–20 Oska Koolituste ruumides, Lai 34, TallinnKoolitusel õpitakse tundma ja kasutama erinevaid pakkematerjale, tegema vahet, milliste kingituste puhul millist paberit või pakendit kasutada, kuidas erikujulisi kingitus – tasse, taldrikuid, pehmeid või ümaraid esemeid – pakkida ja rosettide, lipsudega kaunistada.Hind: 10 eurotwww.oska.ee
  Keraamikakursus
  Aeg: Esmaspäevast pühapäevani Tallinnas Meistrite Hoovi Keraamikakojas, Vene 6, TallinnIganädalased kursused toimuvad nii suurtele kui väikestele savihuvilistele ja kestavad sügisest suve alguseni. Meistri juhendamisel õpitakse mitmesuguseid põnevaid tehnikaid kõrgkuumuskeraamikas. Keraamikakursus täiskasvanutele kestab 2 tundi, lastekursus 1,5 tundi. Korraga mahub meisterdama kuni 10 inimest.Hind: 10–15 eurot kordwww.keraamikakoda.ee
  Padja maalimise kursus
  Aeg: Maarja-Magdaleena Gildi kojas Ene 7 Asja, Uus 5, PärnuKoolitusel padi kujundatakse ja maalitakse siidile, siis õmmeldakse juhendaja abiga kokku ja voodrile ning täidetakse padjasisuga.Hind: 19,50 eurotwww.maarjamagdaleenagild.ee
  Klaasikoja töötoad
  Aeg: Maarja-Magdaleena Gildi Klaasikojas, Uus 5, PärnuToimuvad nii klaasisulatamise kui ka vitraaži töötuba. Klaasisulatamise töötoas õpitakse taaskasutatud klaasist valmistama pilte või erinevaid tarbeesemeid. Vitraaži töötoas saab teada aga, kuidas klaasitükkidest, mis ühendatakse omavahel tinaga, panna kokku kauneid klaasist pilte.Hind: klaasisulatamise töötuba 16 eurot, vitraaži töötuba 8,50 eurotwww.maarjamagdaleenagild.ee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.