21. november 2013 kell 17:45

Rein Lang astub tagasi

Rein Lang teatas ETV saates "Kahekõne", et astub kultuuriministri ametist tagasi.

Tagasiastumise põhjusena nimetas Lang usalduse kaotust, ta nentis, et usalduseta pole mõtet ministrikabinetis istuda, kuna niikuinii midagi ära tehtud ei saa. Pikemalt lubas ta tagasiastumisest rääkida kirglikus kõnes riigikogu ees ja lubas nimeliselt üht-teist öelda ka teatud ajakirjanikele.

Langi sõnul on kogu valitsuse jaoks probleem, kui hakatakse arvama, et mingid protsessid on sellised, nagu keegi endale ette kujutab, ning faktid ei maksa siis enam midagi.

Lang rääkis ka sellest, et Sirp on saanud palju tähelepanu ja on väga hea, kui Sirp saab lõpptulemusena lugejaid juurde ning muutub paremaks. Ta viitas, et oodata on ka peatset Sirbi tellimiskampaaniat uueks aastaks.

Lang hakkab pärast ministriametist tagasiastumist tööle riigikogus, kust lahkub seega tema asendusliige Andrei Korobeinik.

Autor: 1706-aripaev

Hetkel kuum