• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Birma IT-ettevõtjad tutvuvad Eesti e-riigiga

  23.-27. novembrini viibivad Eestis Birma valitsusametnikud ja IT-ettevõtjad, kes soovivad meie e-riigi eeskujul reformida valitsussektorit ning muuta seeläbi riik avatumaks ja läbipaistvamaks.

  Esmakordselt tutvusid Birma riigijuhid ja IT-valdkonna arendajad Eesti e-riigi sünniloo ja toimimisega tänavu kevadel, mil Birmas töötas e-Riigi Akadeemia missioon. "Veendusime juba siis, et oma riiki senisest enam avav Birma valitsus on väga huvitatud riigijuhtimise moderniseerimisest, sealhulgas bürokraatia vähendamisest ja riigi teenuste kodanikele kättesaadavamaks tegemisest," selgitas e-Riigi Akadeemia juhatuse liige Hannes Astok.
  "Eeskätt oli tähelepanu keskmes meie elektrooniline isikutuvastus, olgu siis ID-kaadi või mobiili-IDga," lausus ta. Eesti e-lahendused pälvisid birmalaste huvi juba mõne aasta eest, kui internetis loetut püüti omal käel uurida ja juurutada.
  Viiepäevase Tallinna-visiidi käigus tutvuvad birmalased Eestis kasutatavate e-lahendustega nagu näiteks digiallkiri, paberivaba istungisüsteem ja digitaalsed registrid, peatutakse ka küberturvalisusega seotud olulistel küsimustel.
  Eesti e-lugu tutvustavad ja lahendusi selgitavad lisaks e-Riigi Akadeemiale ka IT Kolledži, registrite ja infosüsteemide keskuse ning sertifitseerimiskeskuse esindajad. Lisaks kohtub delegatsioon välisminister Urmas Paeti, riigikogu väliskomisjoni liikmete, presidendi kantselei direktori Siim Raie ja vabakonna esindajatega.
  Kagu-Aasias asuva Birma delegatsioon külastab Eestit E-Riigi Akadeemia ja Avatud Eesti Fondi kutsel. "Meil on hea võimalus olla Birmale eeskujuks, tutvustada meie enda arenguteed ja õppetunde ning seeläbi julgustada Birmat ellu viima põhjapanevaid reforme oma maa demokraatlikuks ja avatuks muutmiseks," lausus Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam pressiteates.
  Nii tutvustatakse birmalastele ka avatud valitsemise partnerluse põhimõtteid ning esitletakse näiteid, kuidas e-lahenduste abil riiki läbipaistvamaks muuta ja kodanikule lähemale tuua – olgu selleks Valitsemise valvurid, meieraha.eu või valijakompass.
  Delegatsiooni kuuluvad teiste seas Birma infoühiskonna eest vastutav minister, IKT-valdkonna aseminister ning riigi IT-sektori tippjuhid. Tallinna-visiit on osa Birma delegatsiooni kahenädalasest õppe- ja tööreisist Euroopasse. Reisil külastatakse ka Brüsselit, Londonit ja Budapesti ning kohtutakse Transparency Internationali ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide, Euroopa Rekonstruktsiooni ja Arengupanga ja teiste finantsasutuste, riigijuhtide, ettevõtjate ning poliitika- ja ühiskonnateadlastega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.