• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merkeli uus valitsus toob miinimumpalga

  17 tundi väldanud lõpu­spurdiga, mis jõudis finišisse eile hommikul kell viis, sai kokku koalitsioonilepe Saksamaa kantsleri Angela Merkeli kolmandaks ametiajaks.

  Lepe näeb ette Saksamaal esimest korda üleriikliku miinimum­palga kehtestamise, pensionitõusud ja muude eelarvekulutuste suurendamise. Samas ei ole plaanis makse tõsta, vahendas agentuur Bloomberg.
  Üks kinnitus veel puudu. Lepe ei ole siiski veel päris lukku löödud – Saksa Sotsiaaldemokraatlik partei (SPD) peab selle veel kinnitama. Väljaanne Der ­Spiegel nimetas seda riskiks, mida on võimatu hinnata.
  Tulemused selguvad 15. detsembriks. Kui tuleb “jah”, astub Merkel ametisse 17. või 18. detsembril, vahetult enne ELi valitsusjuhtide Ülemkogu.
  “Raiusime sõlme läbi! Kokkulepe on koos,” teatas Merkeli partei CDU parlamendigrupi liige Michael Grosse-Broemer oma Twitteri kontol.
  Koalitsioonikokkuleppest nähtub, et Euroopa poliitikas plaanib Merkel senist kurssi jätkata. Sealhulgas jätkub vastuseis euroala riikide võlakoorma jagamisele. “Sellest printsiibist, et iga riik vastutab oma võlgade eest ise, tuleb jätkuvalt kinni pidada,” tsiteerib Bloomberg kokkulepet. “Riigi võlgade kollektiviseerimine mis tahes moel seaks poliitika vajaliku orientatsiooni ohtu igas liikmesriigis.”
  Pooled jõudsid kokkuleppele ka finantstehingute maksu kehtestamises, mis puudutab ka valuutatehinguid ja lepinguid tuletisinstrumentidega, üürihindade tõusu ohjeldamises, toetuste vähendamises tuuleenergiale ning 2014. a seaduse vastuvõtmises, mis näeb ette välismaiste sõidukite maksustamise Saksamaa kiirteede kasutamise eest.
  Rahandusminister ilmselt jätkab. Ministriportfelle ei jagata enne, kui SPD on koalitsioonileppe heaks kiitnud. Üsna tõenäoline on, et rahandusministrina jätkab Wolfgang Schäuble, välisministriks võib saada Frank-Walter Steinmeier, kes oli samas ametis ka Merkeli esimeses nn suure koalitsiooni valitsuses.
  Koalitsioonikõneluste käigus loobus SPD oma valimislubadusest tõsta tulumaksu, mida Merkel nimetas “mürgiks” riigi majandusele.
  Valimised Saksamaal toimusid enam kui kaks kuud tagasi. Merkeli CDU/CSU sai valimistel 41,5 protsendi suuruse toetuse, SPD 25,7 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.