• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rämpsvõlakirjade emissioon teeb 2013. aastal Euroopas rekordi

  Rämpsvõlakirjade emissioon on tõusnud “fenomenaalsed” 98% viimasel aastal, vahendab S&P Capital IQ uus raport.

  Euroopa pankade tahtmatus ettevõtetele laenu anda tähendab, et need firmad otsivad kapitaliturgudelt alternatiive, selgub raportist.
  “See trend on alates eelmisest aastast peaaegu kahekordistunud,” sõnas S&P Capital IQ direktor Claudia Holm CNBCle.
  Sellel aastal on Euroopa ettevõtete emissioonimaht 56 miljardit eurot ning see on senine rekord. Emiteerimise kasv Euroopas on ilmses kontrastis USAga, kus aastane kõrge tootlikusega võlakirjade emissioon on 196,3 miljardilt dollarit langenud 5,3% 2012. aasta tasemele.
  Euroopa pangad on agaralt restruktureerinud oma bilanssi alates 2008. aasta majanduskrahhist ning tänu uutele regulatsioonidele on nad võimalikke tulevikukomplikatsioone silmas pidades olnud sunnitud omama rohkem reserve.
  Samal ajal on mõningaid panku kritiseeritud restruktureerimisprotsessi käigus oma laenutingimuste karmistamises. Hiljutine erapooletu hinnang Suurbritannia pangale RSB leidis, et laenuandja ei suutnud oma eesmärke saavutada ega vastanud ka klientide ootustele laenude andmise osas. 
  S&P Capital IQ sõnas, et pankade väikene valmidus laenu anda on viinud suurema võlakirjade emissioonini, lisades samas, et investorid ei ole siiski suurenenud riskide suhtes ignorantsed.
  “Investorid on enam mures lühi-ja keskmise pikkusega võlakirjade suurenevate riskide pärast. Kuigi kõrge tootlikkusega võlakirju ei mõjuta muudatused intressitasemetes nii tihti, kui teiste võlakirjade puhul, on siiski märke, et investorid otsivad lühiajalisemaid võlakirju,” märkis ta.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.