• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: kolmas päev kukkumist

  USA aktsiad kukkusid kolmandat päeva järjest. Investorid seedisid autode ja jaemüügi raporteid enne sellenädalase majandusalase info avalikustamist, mis võiks pakkuda vihjeid, millal Föderaalreserv plaanib oma võlakirjaostu programmi kärpida.

  Autotootjad ja varuosade müüjad kukkusid S&P 500 sektorite hulgas täna kõige enam peale Fordi ennustusi, et firma Põhja-Ameerika toodang langeb 1,8% võrra järgmise aasta esimeses veerandis.
  Autotootjad lähevad aastalõpu allahindlustele vastu viimase kaheksa aasta suurima autode ja veoautode kogusega. Kui ostjate huvi on väike, siis peab üha enam autotootjaid, sealhulgas General Motors ja Chrysler järgima Fordi eeskuju ja vältima marginaale tükeldavaid allahindluseid. Novembris ületas või vastas Fordi ja GM müük analüütikute ootustele.
  Föderaalreservi võlakirjaostmise programm on ka jõulukuul jätkuvalt investorite terava tähelepanu all. "Ben Bernanke või Janet Yellen ei määra, millal Föderaalreserv alustab oma võlakirjaostu programmi kärpimist,” sõnas täna Earnings Scout tegevjuht Nick Raich."Seda teeb võlakirjaturg. Kui intressitasemed tõusevad liiga kõrgele, on suur võimalus, et majandustegevus aeglustub nagu juhtus ka suvel ning Föderaalreserv on sunnitud jätkama võlakirjade ostmist samas mahus,” lisas ta.
  Ettevõtete poolelt kukkus Krispy Kreme Doughnuts 19% peale kvartalitulemuste avalikustamist, mis ei küündinud analüütikute ootusteni. Apple kasvas 2,2% peale andmeanalüüsi ettevõtte Topsy Labs ostu.
  S&P 500 indeks kukkus 0,5% 1792,95 punktile. Dow Jones kukkus 112,71 punkti ehk 0,7% 15896,06 punktile. Nasdaq kukkus 0,2% ja jõudis 4037,2 punktile.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.