Marta Jaakson • 5. detsember 2013 kell 11:22

CFU: näeme Baltikumi kui tugeva potentsiaaliga turgu

Austraalia börsifirma Ceramic Fuel Cells GmbH (CFU), kes tegi hiljuti tehingu Eesti ettevõtjaga Tameo, näeb Baltikumi ja Skandinaaviat kui tugeva potentsiaaliga turgu.

Korporatsiooni CFU kommunikatsioonijuht Ludmila Fuhrmann teatas, et ettevõte näeb Baltikumi ja Skandinaavia turul tugevat potentsiaali. Ta selgitas, et elektritarbimine Eesti kodudes on suhteliselt kõrge, ligi 15 000kW/h aastas ning samal ajal on CO2 heitkogused Euroopa kõrgemad. CFU toodetavad BlueGEN süsteemid on Fuhrmanni sõnul kasulikud klientidele, kelle elektritarbimine algab 15 000 KW/h aastas ning BlueGEN aitaks vähendada CO2 heitkoguseid.

Eesti ettevõtjaga alustati Fuhrmanni sõnul koostööd seetõttu, et Synergy Internationalil on Eestis hea võrgustik. Tameo, kes on peamine äripartner ja suurim osanik Synergy Internationalis, on üks suurimaid elektriseadmete müüjaid Eestis.

Küsimusele, millal on ettevõttel plaanis kasumisse jõuda, vastas Fuhrmann, et koostöö on alles alguses ning praegu kasumisse jõudmist ennustada ei saa.

BlueGEN on esimene käivitusvalmis maagaasi ja kütuseelementide baasil töötav kütte- ja tootmisjaam, mis on loodud selleks, et võimaldada kodudes, avalikes rajatistes ja väikeettevõtetes elektri- ja soojusenergiat.

Eesti ettevõte Synergy International ostis Austraalia kahjumis börsifirmalt Ceramic Fuel Cells 20 miljoni euro eest kütuseelemente. Eesti firma tellimusele reageeris ettevõtte aktsia 28. novembril ühepäevase 47% hinnatõusuga.

Hetkel kuum