• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  CFU: näeme Baltikumi kui tugeva potentsiaaliga turgu

  Austraalia börsifirma Ceramic Fuel Cells GmbH (CFU), kes tegi hiljuti tehingu Eesti ettevõtjaga Tameo, näeb Baltikumi ja Skandinaaviat kui tugeva potentsiaaliga turgu.

  Korporatsiooni CFU kommunikatsioonijuht Ludmila Fuhrmann teatas, et ettevõte näeb Baltikumi ja Skandinaavia turul tugevat potentsiaali. Ta selgitas, et elektritarbimine Eesti kodudes on suhteliselt kõrge, ligi 15 000kW/h aastas ning samal ajal on CO2 heitkogused Euroopa kõrgemad. CFU toodetavad BlueGEN süsteemid on Fuhrmanni sõnul kasulikud klientidele, kelle elektritarbimine algab 15 000 KW/h aastas ning BlueGEN aitaks vähendada CO2 heitkoguseid.
  Eesti ettevõtjaga alustati Fuhrmanni sõnul koostööd seetõttu, et Synergy Internationalil on Eestis hea võrgustik. Tameo, kes on peamine äripartner ja suurim osanik Synergy Internationalis, on üks suurimaid elektriseadmete müüjaid Eestis.
  Küsimusele, millal on ettevõttel plaanis kasumisse jõuda, vastas Fuhrmann, et koostöö on alles alguses ning praegu kasumisse jõudmist ennustada ei saa.
  BlueGEN on esimene käivitusvalmis maagaasi ja kütuseelementide baasil töötav kütte- ja tootmisjaam, mis on loodud selleks, et võimaldada kodudes, avalikes rajatistes ja väikeettevõtetes elektri- ja soojusenergiat.
  Eesti ettevõte Synergy International ostis Austraalia kahjumis börsifirmalt Ceramic Fuel Cells 20 miljoni euro eest kütuseelemente. Eesti firma tellimusele reageeris ettevõtte aktsia 28. novembril ühepäevase 47% hinnatõusuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Cathie Woods ostis üle miljoni Twitteri aktsia peale selle juhi vahetust
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.