• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võru linna ettevõte premeeris juhti heldelt

  ASi Võru Vesi nõukogu määras linnale kuuluva ettevõtte juhile 6600eurose lahkumispreemia, mis lisandub töölepinguga ametist lahkumisel ette nähtud kuue kuu palgale 13 000 eurole.

  Koos lisanduvate maksudega läheb Sairos Hõraku ametist loobumine linnarahvale maksma 26 300 eurot, kirjutas LõunaLeht. Lisaks määras Võru Vee 29. oktoobril ehk pärast kohalikke valimisi peetud üldkoosolek preemia ka veefirma nõukogu liikmeile – igaühele 450eurose kuupalga ulatuses.
  Nõukogu liikmed preemia määramist kommenteerida ei soovinud. Keskkonnaministeeriumi veeosakonna projektide büroo juhataja Antti Tooming ütles, et on teist kuud isapuhkusel ega ole preemia otsustanud Võru Vee nõukogu koosolekul viibinud. Ülejäänud kolm nõukogu liiget on kohalikud reformierakondlased, kes aga selgitusi ei jaganud.
  Ka Hõrak ei tahtnud preemia saamist kommenteerida. "Kui nõukogu on sellise otsuse võtnud, siis peab seda nõukogu käest küsima. Ma ei saa nende eest rääkida ja ma arvan, et kui minu saatus Võru Vesi juhina selgunud on, siis ma olen nõus pikemalt sellest rääkima. Täna ma ei kommenteeriks mitte ühtegi teemat, mis on Võru Veega seotud, kuna ma vastutan nii selle ettevõtte maine kui ka kõige muu eest ja ma arvan, et toores on täna minuga sellest rääkida," ütles Hõrak.
  "Mina nüüd saan aru, miks mind tagasi kutsuti," mõtiskles hiljuti Võru Vee nõukogust ootamatult tagasi kutsutud endine nõukogu esimees Henni Nassar. "Mina ei oleks lasknud sellisel preemia maksmisel nii või naa sündida," lisas ta.
  "Iga linnaettevõtte nõukogu liikme kohustus on oma tegevusest aru anda ja üldsust informeerida. Mitte kuidagi ei tohi oma tegemisi varjata ja salatseda," märkis Nassar.
  Võrus sõlmisid kohalike valimiste järel koalitsiooni sotsid, Keskerakond ja valimisliit Võru Väärib Võimekust. Seni võimul olnud Reformierakond ja IRL jäid opositsiooni.
  Usaldusväärsest allikast LõunaLeheni jõudnud info järgi püüdis Võru linna uus võimukoalitsioon mõjutada valimistel IRLi ridades valituks osutunud, kuid kohaliku IRLi rakukesega mitte heades suhetes olevat Hõrakut üle tulema, pakkudes võimalust jätkata Võru Vee juhina.
  Uus sotsist linnapea Anti Allas kinnitas LõunaLehele, et mõned päevad pärast valimisi oli ta Hõrakuga rääkinud ning otsinud võimalusi koostööks. Allase sõnul räägiti vestluses ka Võru veefirma juhataja kohast, kuid ühtegi konkreetset ettepanekut või ametlikku pakkumist Hõrakule ei tehtud.
  Sairos Hõraku leping Võru Vee juhatuse liikmena lõppes tänavu 3. jaanuaril ning seda pikendati siis nõukogu soovil kolme aasta võrra.
  ASi Võru Vesi mullune müügitulu ulatus miljoni euroni, kasumit teeniti 621 000 eurot (91 000 eurot sihtfinantseerimise netomeetodi korral). Kuna kasumist moodustab lõviosa sihtfinantseerimisega soetatud põhivarade amortisatsioon, läks juhi lahkumine LõunaLehe teatel omanikele ehk Võru linnale ja Antsla vallale maksma ligi kolmandiku firma kasumist.
  Võru linnavalitsus on LõunaLehe andmeil maksnud tänavu oma töötajaile kokku ca 9500 eurot preemiaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Investeerimistees – mis bürokraatia see veel on?
Minu lõppenud konverentsil oli karune maik juures ning aasta investor ja finantsökonoomika doktor Kristjan Liivamägi soovitas selles situatsioonis investoritel lähinädalatel oma portfell ja investeerimisteesid kriitilise pilguga üle vaadata.
Minu lõppenud konverentsil oli karune maik juures ning aasta investor ja finantsökonoomika doktor Kristjan Liivamägi soovitas selles situatsioonis investoritel lähinädalatel oma portfell ja investeerimisteesid kriitilise pilguga üle vaadata.
Oliver Kruudal ei õnnestunud pankrotimenetlust Iirimaale viia
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.