Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võru linna ettevõte premeeris juhti heldelt

  ASi Võru Vesi nõukogu määras linnale kuuluva ettevõtte juhile 6600eurose lahkumispreemia, mis lisandub töölepinguga ametist lahkumisel ette nähtud kuue kuu palgale 13 000 eurole.

  Koos lisanduvate maksudega läheb Sairos Hõraku ametist loobumine linnarahvale maksma 26 300 eurot, kirjutas LõunaLeht. Lisaks määras Võru Vee 29. oktoobril ehk pärast kohalikke valimisi peetud üldkoosolek preemia ka veefirma nõukogu liikmeile – igaühele 450eurose kuupalga ulatuses.
  Nõukogu liikmed preemia määramist kommenteerida ei soovinud. Keskkonnaministeeriumi veeosakonna projektide büroo juhataja Antti Tooming ütles, et on teist kuud isapuhkusel ega ole preemia otsustanud Võru Vee nõukogu koosolekul viibinud. Ülejäänud kolm nõukogu liiget on kohalikud reformierakondlased, kes aga selgitusi ei jaganud.
  Ka Hõrak ei tahtnud preemia saamist kommenteerida. "Kui nõukogu on sellise otsuse võtnud, siis peab seda nõukogu käest küsima. Ma ei saa nende eest rääkida ja ma arvan, et kui minu saatus Võru Vesi juhina selgunud on, siis ma olen nõus pikemalt sellest rääkima. Täna ma ei kommenteeriks mitte ühtegi teemat, mis on Võru Veega seotud, kuna ma vastutan nii selle ettevõtte maine kui ka kõige muu eest ja ma arvan, et toores on täna minuga sellest rääkida," ütles Hõrak.
  "Mina nüüd saan aru, miks mind tagasi kutsuti," mõtiskles hiljuti Võru Vee nõukogust ootamatult tagasi kutsutud endine nõukogu esimees Henni Nassar. "Mina ei oleks lasknud sellisel preemia maksmisel nii või naa sündida," lisas ta.
  "Iga linnaettevõtte nõukogu liikme kohustus on oma tegevusest aru anda ja üldsust informeerida. Mitte kuidagi ei tohi oma tegemisi varjata ja salatseda," märkis Nassar.
  Võrus sõlmisid kohalike valimiste järel koalitsiooni sotsid, Keskerakond ja valimisliit Võru Väärib Võimekust. Seni võimul olnud Reformierakond ja IRL jäid opositsiooni.
  Usaldusväärsest allikast LõunaLeheni jõudnud info järgi püüdis Võru linna uus võimukoalitsioon mõjutada valimistel IRLi ridades valituks osutunud, kuid kohaliku IRLi rakukesega mitte heades suhetes olevat Hõrakut üle tulema, pakkudes võimalust jätkata Võru Vee juhina.
  Uus sotsist linnapea Anti Allas kinnitas LõunaLehele, et mõned päevad pärast valimisi oli ta Hõrakuga rääkinud ning otsinud võimalusi koostööks. Allase sõnul räägiti vestluses ka Võru veefirma juhataja kohast, kuid ühtegi konkreetset ettepanekut või ametlikku pakkumist Hõrakule ei tehtud.
  Sairos Hõraku leping Võru Vee juhatuse liikmena lõppes tänavu 3. jaanuaril ning seda pikendati siis nõukogu soovil kolme aasta võrra.
  ASi Võru Vesi mullune müügitulu ulatus miljoni euroni, kasumit teeniti 621 000 eurot (91 000 eurot sihtfinantseerimise netomeetodi korral). Kuna kasumist moodustab lõviosa sihtfinantseerimisega soetatud põhivarade amortisatsioon, läks juhi lahkumine LõunaLehe teatel omanikele ehk Võru linnale ja Antsla vallale maksma ligi kolmandiku firma kasumist.
  Võru linnavalitsus on LõunaLehe andmeil maksnud tänavu oma töötajaile kokku ca 9500 eurot preemiaid.
 • Hetkel kuum
Argo Alaniit: saagu „Welcome to Estoniast“ riiki tutvustav hotell
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euro ja pangaaktsiad kukuvad, toorained saavad tuule tiibadesse
Euroopa aktsiate indeksi Stoxx 600 tõusu juhivad viimastel päevadel kaevandus- ja tehnoloogiaaktsiad. Turvasadamat otsivate investorite seas on samuti populaarsemaks muutumas naftatootjad ning väärismetallid.
Euroopa aktsiate indeksi Stoxx 600 tõusu juhivad viimastel päevadel kaevandus- ja tehnoloogiaaktsiad. Turvasadamat otsivate investorite seas on samuti populaarsemaks muutumas naftatootjad ning väärismetallid.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikelinna vinoteek ootab konkurente
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Üks Eesti parimaid juhte otsib töötajate palkamisel vau-tunnet
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Riisalo tahab töötutoetust kärpida Maksutõus soolas
Majandusminister Tiit Riisalo plaanide järgi saaks riigieelarvest kokku hoida 60 miljonit eurot, kui töötutoetuste maksmine uue reformiga katta töötukassa kogutavate kindlustusmaksetega.
Majandusminister Tiit Riisalo plaanide järgi saaks riigieelarvest kokku hoida 60 miljonit eurot, kui töötutoetuste maksmine uue reformiga katta töötukassa kogutavate kindlustusmaksetega.
Selgusid Eesti parima juhi kolm nominenti Kuula üllatuskõnesid
Žürii valis eile välja kolm juhti, kelle seast selgub mai keskel aasta 2024 parim juht. Tänavu on finaalis Miltton New Nordicsi juht Annika Arras, OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo ja Swedbanki juht Olavi Lepp.
Žürii valis eile välja kolm juhti, kelle seast selgub mai keskel aasta 2024 parim juht. Tänavu on finaalis Miltton New Nordicsi juht Annika Arras, OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo ja Swedbanki juht Olavi Lepp.