• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Henriksson: Kraft oli hinnatud juht

  ABB juhatuse esimehe Bo Henrikssoni sõnul tuli talle suure üllatusena, et Nordea panga juhi kohalt lahkub Vahur Kraft, keda ta pidas hinnatud juhiks.

  "Seda ma ei oleks küll oodanud," märkis Henriksson. Kraftiga on ta suhelnud mitmetel üritustel, lisaks on nad koos ka Tööandjate Keskliidu volikogus. "Oleme volikogus asju ikka koos arutanud," sõnas ta.
  Henrikssoni kinnitusel on raske öelda, kas Kraft juhtis hästi panka. "Aga ta oli hinnatud juht," märkis ta.
  ABB on Nordea pangaga koostööd teinud. "Mul on nii ettevõtte kui ka isiklik kogemus Nordea pangaga olemas," lisas Henriksson. "Panga maine on hea."
  Henrikssoni sõnul on tal uuele juhile ja pangale soovitus tulla lähemale erakliendi poole. "Ma ei ole nende strateegiat lugenud, kas nad on era- või rohkem ärikliendi poole. Aga neil on arenguruumi erakliendi poole pealt, nad on natukene maas võrreldes konkurentidega," märkis Henriksson.
  Küsimusele, mida Kraft peaks nüüd tegema, vastas Henriksson, et võiks ta töötada nii panganduses kui tööstuses, sest kogemust tal on ja ta teab, mis turul toimub.
  Nordea teatas täna, et Vahur Kraft lahkub Nordea Eesti juhi kohalt 31. jaanuaril, panga uueks juhatuse esimeheks saab senine jae- ja korporatiivpanganduse juht Andreas Laane.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.