• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aaviksoo hankis õpilastele tasuta Microsofti tarkvara

  Eesti kirjutas Microsofti peakontoriga alla lepingule, mille järgi saavad kohalikud koolid aastatel 2014-2017 jagada oma õpilastele tasuta Windowsi ja Office'i tarkvara, teatas haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo valitsuse pressikonverentsil.

  Aaviksoo teatel saavad kõik õppeasutused, kes ostavad allahindlusega täispaketi litsentsi, õiguse anda oma õpilaste süle- ja koduarvutitesse tasuta Windowsi ja Office'i tarkvara. Aaviksoo sõnul võib potentsiaalne soodustus ületada viie miljoni euro piiri, kui hinnata ära õpilaste arv ja korrutada see kommertshinnaga 100 eurot.
  Kuna Eesti on maailmapanga järgi arvestatud kõrge elatustasemega riikide hulka, siis oleks Eesti pidanud ministri sõnul hakkama alates 1. jaanuarist maksma täishinda kõikide Microsofti toodete eest haridusasutustes, mis oleks toonud kuni kümnekordse hinnatõusu.
  "Järgmisel aastal säilivad põhimõtteliselt tänavused hinnad ning siis hakkavad need järk-järgult tõusma. Kokkuhoid, mida ma detailides ei saa väljendada, ulatub hinnanguliselt miljonitesse eurodesse aastas," ütles Aaviksoo.
  Küsimuse peale, miks mitte kasutada vabavara, ütles minister, et see jääb iga kooli enda otsustada. Aaviksoo tõi esile, et samas esineb vabavaral tihti tugevaid puudusi. "Päris nii ei ole, et rumalad inimesed ostavad raha eest ja teised ostavad sama kvaliteeti ilma rahata. Muidu ju kommertstarkvara üldse ei eksisteeriks," selgitas minister.
  Aaviksoo ütluste järgi saavad õppeasutused praegu kasutada Microsofti tarkvara kuni kümme korda odavamalt kommertshinnast. Uus leping lõpeb 30. juunil 2017.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.