Ave Lepik • 30. detsember 2013 kell 7:57

Täna hommikul käivitus kiirabireform

Täna hommikul kell 8 alustasid kiirabiteenuse pakkujad tööd uute lepingute alusel. Kiirabireformi tulemusel lisandub üle Eesti viis uut kiirabibrigaadi. Samuti lisandub viis uut kiirabipunkti Tallinnas, Türil, Jüril ja Tartus.

Seni tegutsenud 90 kiirabibrigaadile lisandub uuest aastast viis kiirabibrigaadi, vahendas sotsiaalministeerium. Kaks uut kiirabibaasi on juba avatud Tallinnas Lasnamäel ning Haaberstis. 23. detsembril avati kiirabibaas Türil ning täna avatakse kiirabipunkt Jüris. Tartu uus kiirabibaas alustab tööd Annelinnas. Baaside asukoha väiksemaid muudatusi on oodata veel 11 Eesti paigas.

Arstibrigaadide arv ei vähene ning ka uuel aastal teenindavad abivajajaid 14 arstibrigaadi ja kuus reanimobiilibrigaadi. Kaks arstibrigaadi jäävad nii Tallinnasse kui ka Tartusse. Viljandisse, Pärnusse, Narva, Jõhvi, Põltsamaale, Otepääle ja Räpinasse jääb üks arstibrigaad, üks arstibrigaad lisatakse uuest aastast Tapale ja üks Paidesse. Põhja-Eesti Regionaalhaigla juurde tuleb konsulteeriv arstibrigaad.

Hetkel kuum