• OMX Baltic−0,17266,92
  • OMX Riga−1,49866,71
  • OMX Tallinn0,141 739,38
  • OMX Vilnius0,00993,09
  • S&P 5001,115 459,1
  • DOW 301,6440 589,34
  • Nasdaq 1,0317 357,88
  • FTSE 1001,218 285,71
  • Nikkei 225−0,5337 667,41
  • CMC Crypto 2000,000,00
  • USD/EUR0,000,92
  • GBP/EUR0,001,18
  • EUR/RUB0,0093,47
  • OMX Baltic−0,17266,92
  • OMX Riga−1,49866,71
  • OMX Tallinn0,141 739,38
  • OMX Vilnius0,00993,09
  • S&P 5001,115 459,1
  • DOW 301,6440 589,34
  • Nasdaq 1,0317 357,88
  • FTSE 1001,218 285,71
  • Nikkei 225−0,5337 667,41
  • CMC Crypto 2000,000,00
  • USD/EUR0,000,92
  • GBP/EUR0,001,18
  • EUR/RUB0,0093,47
  • 03.02.14, 14:18

Mamo kohvik: töökeskkond peab olema motiveeriv

Väikeettevõtted saavad hoida andekaid töölisi hea töökeskkonnaga, arvab Mamo Food OÜ omanik ja juht Margit Härma.
Täna Äripäevas ilmunud arvamusloos rääkis Jüri Mõis, et Eesti edukus peitub talendikates töölistes ja nende hoidmises.
Härma ütlust mööda pole erinevalt suurfirmadest väiksematel ettevõtetel tihtipeale võimalust pakkuda töölistele erinevaid hüvesid. „Seetõttu peame oma võtmetööliste kinnihoidmiseks kasutama teisi võimalusi,“ ütles ta. „Näiteks saame pakkuda töölistele vastutulelikku ja paindlikku töökohta, mis on toitlustuses töötajale vägagi oluline.“
Tänapäeval pole paljudele inimestele töö juures kõige tähtsamaks faktoriks palk, märkis Härma. „Kui inimene saab töökohalt seda, mida vajab, ei pruugi ta parema palga nimel töökohta vahetadagi,“ selgitas ta. Tema sõnul leidub alati spetsialiste, kel pole vahet, millises ettevõttes töötada, kuid toitlustuses on kindlasti töölise hoidmise võtmeks ettevõtte sõbralik sisekliima ja firmajuht. „On oluline oma töötajatele mõista anda, et nad on ettevõttele tähtsad ja et nende töö läheb korda,“ ütles Härma.
Härma sõnul on toitlustus suurima kaadrivoolavusega valdkond Eestis ja tihti on vaja leida uusi häid töölisi. Mamo kohvikutes on mitmeid töölisi, kes töö oldud ajal juba teist korda dekreeti lähevad. „Ettevõttele on see kindlasti komplimendiks, sest on näha, et töölised julgevad lapsepuhkusele minna, teades, et saavad hiljem naasta,“ ütles Härma
„Toitlustuses on palju ametiposte, mis ei nõua erilist õpet ega oskust. Mamole on kõige tähtsamaks, et töötaja oleks motiveeritud ja kõrge töömoraaliga,“ märkis Härma. Tema arvates muudab töökeskkond ka töötajat ennast tunduvalt motiveeritumaks ja sellest võidavad mõlemad osapooled.

Seotud lood

Arvamused
  • 03.02.14, 06:34
Hooligem oma talentidest!
Uuel sajandil on majandusedu peamiseks teguriks saanud kapitali asemel talendid. Eesti rahvaarvu kasvu ja elatustaseme tõusu võtmeks on hoolivus talendi suhtes ning seetõttu on vaja fookus ümber suunata investeerimiskeskkonnalt talendikeskkonnale, teeb ettepaneku ettevõtja ja investor Jüri Mõis.
  • ST
Sisuturundus
  • 27.06.24, 14:15
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele