Kross: küsime Savisaarelt tema reisi üksikasju

Piret Reiljan 28. veebruar 2014, 14:44

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni juht Eerik-Niiles Kross ütles, et IRLi fraktsioon kavatseb Savisaarelt tema reisi üksikasjade kohta küsida.

"Loomulikult kaalume ka umbusaldamisega liitumist," sõnas Kross. Täna saatis Reformierakond pressiteate, et kui Savisaar ei maksa linnale lähetuse kulu tagasi, teevad nad IRLile ja sotsidele ettepaneku Savisaare umbusaldamiseks. Kuna Keskerakonnal on aga Tallinnas ainuvõim, ei kõiguta umbusaldamine Keskerakonna juhti Savisaart, kuni erakonnakaaslased tema vastu ei lähe.

"IRLi jaoks on Tallinna maksumaksjate raha väärkasutus süvaprobleem. 
Linnapea Sotši reis on üks ere ja kujukas, kuid olemuslikult kõrvaline näide
Tallinna juhtismisstiilist," sõnas Kross.

Savisaare reis ei saa Krossi sõnul olla korraga nii komandeering kui ka erareis. "Kui tema sõidukulud kattis Tallinna linn, komandeering oli vormistatud vastavalt seadusele ja linnapea on esitanud kuludokemendid, siis on vormiliselt asi korrektne.
Kui aga Tallinna linnapea ametliku reisi kulusid katab kolmas osapool, siis tõuseb palju küsimusi," märkis Kross. Ta tõi välja, et nii nagu ütles peaminister Andrus Ansip oma Sotši reisi kohta, et peaminister ei saa minna olümpiamängudele eraisikuna, kehtib sama ka linnapea kohta.

Äripäev avalikustas eile, et Vladimir Jakunini kutsel Sotši taliolümpiat külastanud Edgar Savisaare ja tema abi Jekaterina Fedkina transpordikulu kattis Tallinna linn, lisaks maksti mõlemale välislähetuse päevaraha ja palka. Linnavalitsuse kulu lähetusele oli palgakulu arvestamata 2384 eurot.

Savisaare kutsus Sotši sealsete olümpiamängude suurtoetaja, Venemaa Raudteede president Vladimir Jakunin. Venemaa Raudtee kattis Tallinna linnavalitsuse nõuniku Liina Oja sõnul ka Savisaare ja Fedkina kulutusi kohapeal.


 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. February 2014, 14:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing