Herkel: Reformierakond peaks loobuma

Kadri Põlendik 12. märts 2014, 14:01

Riigikogulase Andres Herkeli teatel ei ole õige, et Reformierakonnal oleks juhtroll uue valitsuse moodustamisel, parem oleks luua laiapõhjaline üleminekuvalitsus.

Endine IRLi liige, praegu MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik esimees Andres Herkel sõnas, et kuigi Siim Kallase otsust valitsuse moodustamisest loobuda võib inimlikult ja poliitiliselt mõista, on Reformierakond nüüd iseenda poliittehnoloogilistest võtetest selili.

"Olukorras, kus nende esimees on sisuliste põhjendusteta peaministrikohast loobunud, ei pea VIK/Vabaerakond õigeks, et Reformierakonnal oleks juhtroll uue valitsuse moodustamisel. Päris kindlasti ei saa seda rolli täita ka Keskerakond," teatas Herkel.

Ta märkis, et kui neli kartellierakonda iseendi poolt loodud probleemi lahendamisega toime ei tule, siis on veel üks võimalus. "Pean silmas laiapõhjalist üleminekuvalitsust, mille etteotsa kutsutakse mõni hea renomeega võimekas inimene, kes praegu aktiivpoliitikas ei osale," pani Herkel ette.

Ta tõdes oma avalduses, et erakorralised valimised ei ole küll VIK-i/Vabaerakonna huvides, aga nad on öelnud, et see oleks ausam ja parem lahendus, kui Reformierakonna eestvõttel juhitud poliittehnoloogia.

"Loodame, et Reformierakond hakkab seda mõistma. Nemad peaksid praegu uue valitsuse moodustamisest loobuma," sõnas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. March 2014, 14:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing