Alyona Stadnik • 12. märts 2014 kell 10:07

"IRL tegi Kallasele sigaduse"

Ettevõtja Jüri Mõisa sõnul on tal väga kahju ja täiesti teenimatult on see nii juhtunud, et Siim Kallas loobus uue valitsuse moodustamisest ning kahtlustab Isamaa Liitu ja Eesti Panga nõukogu esimees on selle sigaduse korraldamises.  

„Mina olin lootusrikas, et Siim Kallas lööb seisva vee käima ning riiklikul tasandil seab Eesti endale uued ja selged eesmärgid ning me hakkame arenema,“ lausus Mõis. „Mina ei näe praegu teist võimalust, et uus jõud tuleb ja nihutab olemasolevad jõujooned paigale.“

Mõisa arvates on Siim Kallasega seotud viimaste uudiste taga Isamaa ja Res Publica Liit. „Vana asi, millest tegelikult asja ei ole - räägitakse mingisugustest Siim Kaillase välja antud garantiidest aga garantii peab midagi garanteerima ja sellest ei räägita, mida ta garanteerib,“ selgitas Mõis. „Mina olen veendunud, et see on täielikult väljamõeldud süüdistus tema aadressil.“

Mõis lisas, et ühiskond ootas kõiki muutusi, mida Siim Kallas oleks teinud. „Nüüd on ükskõik, kuidas olemasolevaid Reformierakonna liikmeid istuma panna, sest seal ei tule muutust. Nad on nii targad nagu nad on, nad on seal juba pika aja olnud ning head ideed realiseerinud, sealt ei ole midagi uuemeelset tulemas,“ rääkis Mõis.

Ta märkis, et äkki õnnestub moodustada teine poliitiline jõud, sotsiaaldemokraadid ja Keskerakond. „Minu arvates tuleb pikemat sorti valitsuskriis. Mulle tundub, et oleks parem, kui oleks vana valitsus jätkanud ja las kriis kestab järgmiste valitsusteni,“ sõnas Mõis. Ta lisas, et kui oleks selliseid inimesi, kes oleks väärt, et neid praegu esiplaanile lükata, siis nad oleksid juba ammu kõrgetel positsioonidel.

Reformierakonna peaministrikandidaat Siim Kallas teatas täna hommikul pärast erakonna juhatuse koosolekut, et loobub järgmise valitsuse moodustamisest.

 

 

 

Hetkel kuum