Esseist Nassim Taleb vihastas bitcoini artikli tõttu

Rainer Saad 13. märts 2014, 14:47

Eelmisel nädalal kirjutas Newsweek, et on üles leidnud bitcoini tegeliku looja Satoshi Nakamoto, kes nüüd eitab igasugust seost digirahaga ning väidab, et tema ütlustest on valesti aru saadud. 

Tuntud autor Nassim Taleb on asunud kritiseerima Newsweeki käitumist 64aastase Nakamoto suhtes ning leiab, et ajakirjanik ei käitunud mehega eetiliselt. Oma Twitteri kontol küsis Taleb artikli kirjutanud Newsweeki ajakirjanikult Leah McGrath Goodmanilt, kas teise inimese eraellu tungiti kasumi eesmärgil.

Lisaks kirjutas Taleb, et isegi, kui Goodmani väide on õige, ei tohi ta teise inimese eraellu tungida. Erinevalt poliitikutest või artistidest pole Nakamoto valinud olema avaliku elu tegelane.

Goodman kirjutas eelmisel nädalal Newsweekis artikli, milles väidab, et on leidnud üles virtuaalraha bitcoini looja Satoshi Nakamoto. Kuigi mehe nimi on Dorian Prentice Satoshi Nakamoto, väidab 64aastane mees, et tal pole bitcoiniga kunagi mingit pistmist olnud.

Nakamoto väidete järgi pidas Goodman talle mitme nädala jooksul nõiajahti. Goodman käis mitu korda tal ukse taga ning üritas teda isegi telefonitsi ja perekonnaliikmete kaudu kätte saada. Ükskord pidi Nakamoto Goodmanile isegi politsei kutsuma.

Kuigi Nakamoto ütles Goodmanile oma maja ukselt, et „ta ei ole enam sellega seotud ega saa seetõttu asja arutada”, väidab mees, et tegemist oli arusaamatusega. Väidetavalt oli Nakamoto öelnud seda oma eelnevate tööde kohta insenerina, kuna ta tööleping keelas rääkida avalikkusele oma varasematest töödest.

„Jäi mulje nagu ma oleks bitcoiniga olnud seotud. Ma tahan selgitada, et nii ma seda ei mõelnud,” lisas ta.

Alates bitcoini sünnist 2009. aastal on selle looja jäänud saladuseks. On teada ainult nimi või siis pseudonüüm Satoshi Nakamoto. Osa inimesi arvab, et selle nime taga võib olla ka mõni ettevõte.

Talebi teatakse eelkõige tema raamatu "Must Luik" järgi.

Täna maksab üks bitcoin 650 dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. March 2014, 14:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing