Kohus saatis Neinar Seli süüasja tagasi

Harry Tuul 17. aprill 2014, 17:20

Harju maakohus rahuldas täna kaitsja taotluse ja saatis Tallinna Sadama nõukogu juhi ja Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli kriminaalasja riigiprokuratuuri tagasi, vahendas ERR.

Kohus nõustus kaitsja Marko Kairjaki seisukohaga, mille järgi oli süüdistus puudulik tõendite osas, mistõttu tuli kriminaalasi prokuratuuri tagasi saata, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus vaidlustab maakohtu määruse Tallinna ringkonnakohtus. Evestuse hinnangul rikkus Seli teadvalt toimingupiirangut suures ulatuses, mille eest karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega. Nimelt hääletas Seli mullu oktoobris Tallinna Sadama nõukogu esimehena 250 000 euro eraldamise poolt olümpiakomiteele, mida ta juhib. Vältimaks vastuolu korruptsioonivastase seadusega, oleks Seli pidanud end taandama, mida ta aga ei teinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2014, 17:20
Otsi:

Ava täpsem otsing