Putin lubab venelasi kaitsta

Sirje Rank 17. aprill 2014, 17:41

Venemaa president Vladimir Putin ütles täna otse-eetris antud pressikonverentsil, et on valmis kaitsma väljaspool Venemaad elavaid kaasmaalasi.

"Me teame kindlalt, et peame tegema kõik, et aidata neil inimestel kaitsta oma õigusi ja määrata ise oma saatust," ütles Putin. "Me võitleme selle eest. Föderatsiooninõukogu andis presidendile õiguse kasutada Ukrainas sõjalist jõudu. Ma loodan väga, et ma ei pea seda õigust kasutama," vahendas agentuur Bloomberg.

Putin ei soostunud arutlema, mis võiksid olla need piirid, millest üleastumine tooks kaasa Venemaa vägede sissetungi.

Putin ütles, et väited Venemaa vägede tegutsemisest Ukrainas on rumalus ning et Krimmi annekteerimise põhjus oli sealseid venelasi ähvardanud reaalne oht.

Putini sõnul on Ukraina ida- ja lõunaosa ajalooline Venemaa ala ning et endist Nõukogude Liidu vabariiki on tabanud konstitutsioonivastane revolutsioon. Putini sõnul oli Venemaa sunnitud vastukäigule, kui NLi aegne vaenlane NATO nihkus lähemale Venemaa piiridele.

"Laske ma tuletan kõigile meelde, see on Uus Venemaa, kasutades tsaari-Venemaa terminoloogiat," ütles Putin, lisades, et Harkiv, Lugansk, Donetsk ja Odessa ei olnud kuni läinud sajandini Ukraina osad. "Need on territooriumid, mis NLi valitsus andis Ukrainale 1920nendatel aastatel. Jumal teab, miks nad seda tegid," ütles Putin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2014, 17:41
Otsi:

Ava täpsem otsing