Romet Kreek • 29. aprill 2014 kell 8:23

NCC aasta on alanud vastakalt

Rootsi ehitusettevõtte NCC I kvartali kahjum vähenes aastaga 219 miljonilt Rootsi kroonilt 187 miljonile SEKile, teatas ettevõte börsile.

Käive vähenes 2,5%, 9,8 miljardile Rootsi kroonile. Tellimused kasvasid 13,3%, 13,2 miljardile Rootsi kroonile.

„Aasta on alanud vastakalt,“ kirjutas ettevõtte juhatuse esimees Peter Wagström majandusaruandes. „Ühelt poolt olid turul positiivsed signaalid – kasvav agregaatide ja asfaldi müük ning hea eluasemete müük. Teisalt aga ei ole ma rahul marginaalidega. Kuigi tulemus paranes, on vaja teha enamat.“

Balti riikides teeniti mulluse I kvartali maksu ja intressikulu eelse nullkasumi asemel 2 mln Rootsi kroonine kahjum. Käive paranes 20 mln Rootsi kroonilt 29 miljonile ja tellimusi saadi juurde 14 miljoni asemel 51 mln Rootsi krooni eest.

Aktsia hind on täna langenud 1,7%, 217,20 Rootsi kroonile. Aastaga on aktsia hind tõusnud 45,7%.

Hetkel kuum