8. mai 2014 kell 8:23

EAS valib Eesti parima ettevõtte

EAS selgitab esimest korda välja Eesti parima ettevõtte, mis on ühtviisi tasemel nii kodu- kui ka välismaal.

Valiku tegemisel võetakse arvesse majandusnäitajaid, hakkamasaamist keerulises majanduskeskkonnas, panust töökohtade loomisel, tegevusi ekspordi suunal ning panustamist ühiskonda, ütles ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse direktor Aivar Roop. Eesti parima ettevõtte valivad EAS, kaubandus-tööstuskoda ja tööandjate keskliit.

Lisaks korraldab EAS konkursi "Ettevõtluse Auhind 2014", kus saavad auhinna viie valdkonna parimad: uuendaja, välisinvestor, kasvuettevõte, piirkonna ettevõte ja eksportija.

Riigifirmad konkurentsist väljas

Samuti koostab kaubandus-tööstuskoda Eesti ettevõtete konkurentsivõime edetabeli. Seda on koostatud ka varem ja suurim muudatus on, et enam ei saa kandideerida riigi enamusosalusega ettevõtted.

Kaubanduskoja juht Mait Palts ütles, et konkurss peab tunnustama eraettevõtlust ja olema läbipaistev. "Meie konkursi eesmärk on selgitada välja parimad nii suurettevõtete, kesk- ja väikeettevõtete kui ka mikroettevõtete arvestuses ning samuti näeb iga ettevõte enda positsiooni ka tegevusvaldkonnapõhistes tabelites," lisas Palts.

2013. aasta kõige konkurentsivõimelisem mikroettevõte oli KLF-Eri, keskmise suurusega ettevõtte seas oli tugevaim Wirtgen Eesti ja suurettevõtete hulgas valiti parimaks Eesti Energia. Ettevõtluse Auhind 2013 peavõitjaks kuulutati Kühne+Nagel.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum