• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Idufirma juht: Tamkivi teenus soodustab tööjõu liikuvust

  Iga teenus või toode, mis teeb lihtsamaks vajalike elamiskulude arvutamise eri regioonides, soodustab tööjõu liikuvust, ütles idufirma SportID juht Marti Soosaar.

  Kui palju võiks Sten Tamkivi uus firma Teleport Inc soodustada tööjõu liikuvust, ei hakanud Soosaar prognoosima. Soosaare sõnul liigub elu ilmselt suunas, et töö- ja elukohti hakatakse vahetama rohkem. „Mitte ainult riigi sees, vaid ka riikide vahel. Kõik, mis teeb inimestele selle raske otsuse lihtsamaks, kindlasti soodustab seda,“ ütles Soosaar.
  Soosaar peab Tamkivi ettevõtmist tohutult põnevaks, kuna tema teada ei ole keegi varem midagi sellist teinud. Kuigi SportID juht pole Teleporti ärimudeli ega hinnakirjaga tutvunud, usub ta, et teenus on kindlasti huvitav mõnes seltskonnas, kes on valmis vahetama oma elukohta. Suurema potentsiaaliga sihtrühmana näeb Soosaar nii ülikooli lõpetanud kui esimeses-teises töökohas inimesi.
  Soosaar isiklikult ei plaaniks kolida, kui tal oleks võimalus, põhjendades otsust firma juhtimisega. „Kui oleksin tavaline töötaja mõnes ettevõttes ja väike „pisik“ oleks sees, siis oleks kindlasti huvi. Vaataksin selle kodulehe üle, edasi juba oleneb sellest, kui palju ma rahaliselt panustama pean ja mis ma sealt saan,“ märkis Soosaar. Tema sõnul võiks Teleport olla sellistele eestlastele, kes seni on pidanud Austraaliat ägedaimaks sihtriigiks, sest toimiva lehekülje korral võiks ootustele vastavalt leida ka paremaid kohti.
  Tamkivi uus firma Teleport arendab tarkvara, mis aitab inimestel, kes saavad töötada asukohast sõltumata, valida sobivat elukohta. Arvesse võetakse erinevaid näitajaid nagu majutus, toit, transport, haridus, tervishoid jne. Eesmärk oleks vähendada seniseid kulusid, et sissetulekust jääks alles rohkem vaba raha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Change näitas 2021. aastal võimsat kasvu
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.