Rainer Saad • 30. mai 2014 kell 6:41

Tesla sai rämpsreitingu

Tesla sai eile Standard & Poor'silt rämpsreitingu, kuna kaheldakse elektriautode tootja pikaajalistes eesmärkides.

Uus B-reiting on kuus taset alla investeerimisjärgu reitingut, kuid reitingu väljavaade on stabiilne. "Arvame, et Tesla pikaajalistes väljavaadetes on märkimisväärne ebakindlus. Tõenäoliselt ei õnnestu ettevõttel edukalt kohanduda tehnoloogiast ja konkurentsist tingitud riskidega," ütles maailma suurima reitinguagentuuri S&P analüütik Nishit Madlani.

Tesla kõneisik Liz Jarvis-Shean ütles Bloombergile, et enne rämpsreitingu andmist ei hoiatanud S&P neid sellest.

S&P on esimene reitingufirma, mis autotootjale reitingu üldsegi andis. Varem on Tesla laenanud võlakirjaturult 2,3 miljardit dollarit ilma reitinguta. Raha kasutatakse akutehase ehitamiseks, mis peaks Teslal autode tootmise odavamaks tegema.

Tesla aktsia on sel aastal tõusnud 41%.

Hetkel kuum