Kiirkandur pääses kriminaalasjast

Koit Brinkmann 06. juuni 2014, 16:53

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas menetluse aluse puudumise tõttu mitu aastat kestnud uurimise killustikutootja AS Kiirkandur ja tema omanike suhtes, keda kahtlustati röövkaevandamises.

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas kriminaalasja 30. mail menetluse aluse puudumise tõttu.

„Kriminaalasjas kogutud tõendid on mäeeraldise piiride ületamise osas vastuolulised ja neid vasturääkivusi pole võimalik kõrvaldada. Isegi kui lähtuda seisukohast, et mäeeraldise piire on ületatud, ei kinnita selles asjas kogutud tõendid, et kahtlustatavaid oleks alust süüdistada tahtlikus kuriteos,“ selgitas menetluse lõpetamise asjaolusid Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

„Õiglus võidutses,“ sõnas Kiirkanduri juhatuse liige ja üks omanikest Tiit Ploom. Rohkem ta uurimist ja prokuratuuri otsust kommenteerida ei soovinud.

Juba mitu aastat tagasi algatatud kriminaalasjas kahtlustati ASi Kiirkandur, Ploomi ja ettevõtte teist omanikku Priit Friedemanni KarS § 363 järgi looduskasutusloata tegutsemises. Kahtlustuse kohaselt kaevandas AS Kiirkandur Harjumaal Tatramäe karjääris ajavahemikus 2004-2009 väljaspool mäeeraldise horisontaal- ja sügavuspiire ehk kaevandas ilma kaevandamisloata.

Riigikontroll juhtis 2009. aasta kevadel valminud auditis tähelepanu, et riigil puudub ülevaade maavarade kaevandamise mahtudest ning kontrolli puudumise tagajärjel tekkis arusaam, et keskkonnaloaga ette nähtud mahtude ja piiride ületamine pole probleem.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. June 2014, 08:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing