• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Argentinat tabas börsikrahh

  Eile kukkus Argentina börsiindeks Merval 12%, kui riigikohus teatas , et ei võta arutluse alla riigi poolt algatatud kohtuasja riskifondi võlausaldajate vastu.

  Washington Legal Foundationi juhtiv nõustaja Richard A. Samp ütles Business Insiderile, et otsus tähendab edasikaebamise protsessi lõppu ja riigil pole kuhugi mujale pöörduda. Tema sõnul on Argentinal küll õigus järgneva 25 päeva jooksul paluda riigikohtul oma otsus ümber vaadata, aga kuna riigikohus ümbervaatamist ei taga, pole põhjust arvata, et teisel ringil midagi muutuks.
  Argentina läks kohtusse 2001-2002. aastal riiki tabanud maksejõuetuse tõttu. Sel ajal ostsid mitmed riskifondid Argentina võlakirju ja üks osa neist keeldusid nõuetest loobuma, kui riiki 2005. ja 2010. aastal refinantseeriti.
  Et Argentina keeldus maksmast, püüdsid võlausaldajad oma raha erinevatel viisidel kätte saada ning rekvireerisid isegi Argentina sõjalaeva Ghanas. Argentina pöördus riigikohtusse, et see vaidlustaks alamkohtu otsuse, mille järgi riik peab võlausaldajatele tagasi maksma iga viimase kui sendi.
  Samuti soovisid võimuesindajad, et kohus peataks võlausaldajate üleilmse rahajahi, viidates, et sellega rikutakse rahvusvahelisi seadusi. Argentina valitsus oli varem nimetanud võlausaldajaid "raisakotkasteks."
  Sellegipoolest on nad nüüd sunnitud võlausaldajatele kahjud hüvitama või nendega läbirääkimistesse astuma. Võlausaldajate ringi kuulub teise seas riskifondi Elliott Managementi juht Paul Singer.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.