• Jaga lugu:

  Pankrotis Argentina aktsiaturul parim tootlus maailmas

  Argentina on läbinud järjekordse pankroti ja majandus on kriisis. Kuid on ka üks näiliselt paradoksaalne fenomen – nimelt on riigi aktsiaturg tõusnud sel aastal peaaegu 100 protsenti.

  Argentina Mervali börsiindeks (MERV) on tõusnud raketina sel aastal praktiliselt 100 protsenti, mis on selle aasta parim tõus maailma suurimate aktsiaturgude võrdluses. Indeksisse mahuvad mitmed suured ettevõtted nagu näiteks Telecom Argentina ja Energy Petrobras, samuti on seal suuremad pangad, vahendab CNN Money.
  Suur kasu tuleb aga koos suure riskiga. Enamus rahast, mis Argentinasse on voolanud, on tulnud just rahakatelt Ladina-Ameerika investoritelt. Need investorid on pärit peamiselt Uruguayst ja Brasiiliast, selgub Wells Fargo strateegi Paul Christopheri andmetest.
  Christopher usub, et paljudel piirkondlikel investoritel on ainulaadne perspektiiv, sest nad omavad Argentinas kontakte. Kui nad näevad head teenimisvõimalust, on nad valmis vaatama mööda Argentina majanduslikest probleemidest.
  „Nad omavad häid kontakte ja peavad oma sealsete investeeringute üle vähem muret tundma,“ ütles Christopher. „Inimesed usuvad, et valitsus suudab sellest jamast välja tulla, olgu see õige või vale.“
  Inflatsioon ületab Argentinas ametlikel andmetel juba 30 protsendi piiri. Paljude analüütikute sõnul on tegelik protsent kaks korda suurem. Argentina peso on olnud aasta algusest vabalanguses ning kardetakse, et valitsusel on ohtlikult vähe välisvaluuta reserve. Reservid on vajalikud mitmeks otstarbeks, seal hulgas võlakirjade lunastamiseks.
  Argentina Merval börsiindeksi ühe aasta graafik:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.