Millest tunneb turist Saaremaal puudust?

1321-aripaev 14. juuli 2014, 11:01

Kuressaare kesklinna turismiinfokeskusse pöörduvad turistid sageli soovidega, mille täitmist Kuressaare ja Saaremaa oma külalistele pakkuda ei suuda.

Turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju on üles märkinud sageli esinevad küsimused, millele infokeskuse töötajad peavad ikka vastama eitavalt, kirjutab Saarte Hääl.

Kõige rohkem küsivad turistid organiseeritud linna- või Saaremaa tuuride kohta. “Ikka tahetakse kas kolmapäeval või reedel kindlal kellaajal, fikseeritud summa eest vaatamisväärsusi näha,” rääkis Paju, kelle sõnul sellist teenust kahjuks pakkuda pole.

Lisaks linnatuurile soovitakse ka rollerirenti või jetituuri merel. “Rollerirenti meil pakutakse, aga see on pisiteenus ja suuremale seltskonnale seda võimaldada ei saa. Paar päeva tagasi tuli just üks 5-liikmeline seltskond, kes tahtis rollereid, aga ettevõte sai tol hetkel pakkuda rollerit vaid kahele,” rääkis Paju.

Kui juba saarel ollakse, siis tahetakse siit ka mugavalt järgmisesse sihtkohta saada. “Meil oli aastail 2005–2008 laevaühendus Läti Ventspilsiga, aga seda pole enam 6 aastat olnud. Samamoodi küsitakse, millal laev Pärnusse läheb või mis bussiliiniga Kärdlasse sõita saab.”

Olles juba veidi rohkem Saaremaal ringi käinud, tullakse kurtma, et nägime ilusaid majakaid, aga miks sisse ei saa? “Turistid tahavad nautida vaadet, aga majakate olukorrast või ohtlikkusest pole neil aimu,” tõdes Paju Saarte Häälele.

Mugavusest rääkides on turistid harjunud, et mujal maailmas võib rendiratta jätta kuhu iganes ja rendifirma ise korjab kaherattalised kokku. Siin millegipärast seda teha ei saa. “Vahel tahetakse rentida ratas siit ja siis Hiiumaale minnes soovitakse ratas sadamasse jätta.”

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. July 2014, 11:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing