Linnupõld kaasas üllatavalt kiirelt raha

Marta Jaakson 16. juuli 2014, 14:02

Loit Linnupõllu juhitud ühisrahastus Crowdestate kogus uue kinnisvaraprojekti tarbeks üle 115 000 euro vaid mõne päevaga. 

Äripäev kirjutas eelmisel nädalal, et sügisel Swedbank Investeerimisfondide juhi ametikoha maha pannud Loit Linnupõld on hakanud vedama uudset investeerimislahendust, USAs populaarset ühisrahastusideed, mis võimaldab kinnisvarainvestoriks saada ka juba 100 euroga.

Eelmise nädala lõpus avalikustas Crowdestate projekti, Tallinnas Sipelga 3 korterelamu, mille kogumaksumus on 665 500 eurot. Sellest 83% märkisid täis ankurinvestorid ning ühisrahastusplatvormi liikmetel oli võimalik investeerida kokku 115 600 eurot. Summa saadi kokku kõigest kahe ja poole päevaga. Kokku on projektis investoreid 46.

„Kaks ja pool tööpäeva läks selleks. Ise ka üllatusin. Arvasin, et läheb ikka mõni nädal. Huvi oli hästi suur ja päris palju huvilisi jäi välja,“ rääkis Linnupõld. Suur hulk investeerida soovijaid jäi järgmist korda ootama.

Uued projektid aga on juba plaanis. „See sai nii ootamatult läbi, arvasin, et läheb veidi rohkem aega. Järgmiste projektide asjus läbirääkimised juba käivad. Ehk paari-kolme nädala pärast saab uue asja üles panna,“ lootis Linnupõld.

Juunis ehk esimesel tegutsemiskuul oli Linnupõllu loodud Crowdestate’i veebilehel välja pakutud üks objekt. Tegemist oli Stroomi rannas asuva korterelamuga, kus renditakse välja 35 korterit. Selle projektiga prooviti kaasata 435 000 eurot, kuid investeerimisvalmidust näitasid 18 Crowdestate’i liiget kokku 200 000 euro suuruses summas. Kuigi piisavat summat kokku ei saadud, oli see Linnupõllu arvates väga hea tulemus ühe kuu kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. July 2014, 10:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing