21. juuli 2014 kell 11:03

Uus segadus praamihankel

Kuigi majandusministeerium väidab, et saatis 12 laevafirmale kutsed Väinamere parvlaevakonkursil osalemiseks, pole enamik neist kutset saanud.

Kutse kättesaamist kinnitasid otseselt TT-Line Saksamaalt, OÜ Kihnu Veeteed ja Lindaliini AS. Viking Line’i tegevjuhi asetäitja Andreas Remmeri sõnul on info hanke kohta firmas liikunud, kuid kutse kättesaamist ta kinnitada ei saa. Saaremaa Laevakompanii (SLK) tegevdirektor Tõnis Rihvk märkis, et ka tema pole oma silmaga näinud ministeeriumi kutset hankel osaleda.

Teiste seas ei olnud infot hanke kohta saanud Läänemere suurimad reisilaevafirmad Tallink ja Stena Line. Kolmas suur vedaja, DFDS, puudus üldse adressaatide nimekirjast.

Majandusministeeriumi avalike suhete peaspetsialisti Maarja Gavronski täpsustas seejärel, et ettevõtjaile saadetud e-kiri kutse konkursil osaleda polegi mitte kutse riigihangete seaduse mõistes, vaid info konkursi väljakuulutamise kohta ning osaleda on võimalik kõigil huvilistel.

Pakkumuste esitamise tähtaeg on 15. september.

Loe lisa Lääne Elust.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum