Hääl müüs prügifirma

30. juuli 2014, 16:50

AS Alexela Energia müüs 50,1% jäätmekäitlusfirma ASi Keskkonnateenused aktsiatest ettevõtte juhtkonna kontrolli all olevale investeerimisettevõttele OÜ Pinna Properties.

Alexela Energia nõukogu liikme Heiti Hääle sõnul oli tegemist grupi strateegilise otsusega. „Kuna meil Tallinna Prügila aktsiaid omal ajal omandada ei õnnestunud, siis Alexela Energia kavandatud sünergiad jäid tekkimata ning selle tulemusel otsustasime antud ärist väljuda,“ ütles Hääl. Ta lisas, et tehingu tegi nii müüja kui ka ostja jaoks lihtsamaks asjaolu, et oldi mitu aastat head partnerid ning müüja vaatenurgast saab ettevõte kompetentse ja motiveeritud omaniku.

ASi Keskkonnateenused juhatuse liikme Argo Luude sõnul on ettevõttel kavas jätkata sama meeskonna ja ilma suuremate muudatusteta. „Oleme koos Alexela meeskonnaga seda ettevõtet viimastel aastatel arendanud ja mingit revolutsiooni kavas ei ole. Meil on korralik kliendibaas ning prioriteediks on selle rahulolu ja mõõdukas turuosa kasv. Tegevjuhtidena võtsime lisaks olemasolevale osalusele täiendavaid riske juurde, kuna meeskond usub Keskkonnateenuste tulevikku,“ ütles Luude.

Tehingut finantseeris LHV Pank. AS Keskkonnateenused käive moodustas 2013. aastal 21,5 miljonit eurot. Ettevõte teenis aastaga 1,4 miljonit eurot ärikasumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2014, 16:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing