5. august 2014 kell 13:35

Advokaat: Savisaare pidev jälitamine on kuritegu

"Kui jälgitava kohta korjab varjatult teavet ajakirjanik, on karistusseadustiku kohaselt tegemist kuriteoga," ütles vandeadvokaat Üllar Talviste kommentaariks Delfis pildigalerii kohta Edgar Savisaarest.

"Ajakirjanduslikku ja avalikku huvi ei saa samastada uudishimuga," manitses Talviste ajalehes Pealinn. "Inimese varjatud jälgimine, eesmärgiga koguda tema kohta andmeid, on kehtiva õiguse kohaselt käsitletav jälitustoiminguna. Jälitustoiminguid võib Eesti Vabariigis läbi viia jälitusasutus, näiteks kaitsepolitseiamet või muu sarnane volitustega riiklik institutsioon."

Esmaspäeval kirjutas Savisaar oma sotsiaalmeedia lehel, et pani tähele küll, et tema järgi sõitsid pühapäeval kaks noormeest, kellest ühel oli kaamera peos, kuid ta ei osanud arvatagi, et noorte fotograafide fantaasia nii kõrge lennu teeb ning teda lähedal seisva naisterahvaga kohe paari üritab panna.

Delfi avaldas pühapäeval loo sellest, kuidas Savisaar tundmatu kaunitariga hotellist välja hiilis.

"Tegelikult oli asja tuumaks minu punane džiip, millega ma väga harva sõidan, ja mis ei tahtnud mind korralikult teenindada. Küll uksed ei avanenud, küll ei läinud kinni," selgitas linnapea Facebookis.

Nii ta enda sõnul selle auto ümber pikalt askeldaski ja Delfil oli aega küll sellest kollast lugu teha. "Seda enam, et ka üks naine oli kohal, mis muidugi võimaldas asja põnevamaks teha. Ma isegi ei tea, kas ta väljus peauksest või kusagilt mujalt, aga ju siis Delfi oli tähelepanelikum," mõtiskles Savisaar.

Delfi loos oli linnapea sõnul välja mõeldud „klassikaliste armuafääride plaan - lahkume eraldi“, kuid tegelikult tema sõnul ju eraldi ei lahkutud. "See oli täiesti tavaline kohtumine, mille Delfi nüüd üles puhus," lisas Savisaar. 

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum