• Jaga lugu:

  Vene võimud puistasid Valio kontorit

  Soome toiduainetööstuse Valio Peterburis asuvat kontorit puistasid täna Vene võimud.

  Fontanka.ru andmetel sisenesid 12. augusti hommikul Peterburis Primorskoje prospektil asuvasse Valio esindusse uurijad ja operatiivtöötajad, keda saatsid relvastatud eriteenistuse töötajad.
  „Läbiotsimist teostatakse algatatud kriminaalasja raames,“ teatas Interfaxile allikas õiguskaitseorganitest. Fontanka.ru andmetel on Valio töötajate tegevust piiratud ning uurimistoimingud viiakse praegu läbi teisel korrusel.
  Valio peakontoris Soomes läbiotsimisest midagi ei teatud. „Me pole olukorraga kursis,“ teatas Valdio kommunikatsioonijuht Pia Kontunen. Täna õhtul kinnitas Valio Venemaa võimude teadet läbiotsimiste kohta, mille ajendiks on pettus, kus Valio ruume on ära kasutatud ja uurimine ei puuduta Valio tegevust. „Me järgime Venemaal tegutsedes Vene Föderatsiooni seadusi,“ teatas Valio.
  Ettevõte jättis vastamata Kauppalehti küsimusele, kas Vene võimude tegevus võib olla seotud hiljutise impordikeeluga ELi toiduainetele. Veel eelmisel nädalal tarnis Valio Venemaale 20% oma toodangust, kuid pärast Venemaa sanktsioonide kehtestamist peatas idaturule tootvad liinid.
  Hiljem on selgunud, et LifeNews andmetel istuvad nii Valio juht kui ka raamatupidaja kabinetis koos uurijatega, kus nendega viiakse läbi menetlustoiminguid. Millise paragrahvi järgi on kriminaalasi algatatud, pole teada.
  Uurimisasutuse esindaja Vladimir Markini teatel on käimas kriminaalasi ebaseadusliku pangategevuse osas, mille käigus loodi kuritegelik ühing, kuhu kuulus ka Dagestani rajoonist pärit rahvasaadik. Uurimise versiooni alusel tegeles nimetatud kuritegelik ühendus aastatel 2011-2013 mitmes regioonis üle riigi ebaseadusliku pangandustegevusega, millelt teeniti tulu 45 mln rubla (ca 1 mln eurot). Markini sõnul on kindlaks tehtud, et kurjategijad kasutasid 20 juriidilise isiku pangakontosid, nende hulgas Valio oma ning läbiotsimise eesmärk on saada uusi tõendeid kurjategijate suhtes ega ole seotud Valio tegevusea.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.