• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Raha võidab võitluse

  Linnateatris Sander Puki poolt  lavastatud Dennis Kelly näidend “Armastus ja raha” kujutab tänapäeva laenukriisis vaevlevat maailma ja inimesi.

  Etendus algab šokiga. Tavaline kontor, lauad, toolid, arvutid ja kontooritöötajad. David (Alo Kõrve), üks peategelastest, flirdib oma prantsuse kolleegiga e-kirja teel. Üle lombi elav mees tunnistab naisele, kellega hiljuti kohtutud ja ehk armutudki, et ta aitas kaasa oma eksnaise enesetapule. Koju tulnud mees, kes avastas, et Jess (Evelin Võigemast) on neelanud hunniku tablette, aga elab veel, ei helistanud mitte kiirabisse, vaid valas naisele kõrri alkoholi, olemaks kindel, et see enam ei toibu.
  Mis põhjustas sellise käitumise? Raha. Ja mehe lootus vabaneda naisest, kellel oli suur võlg ja kes oleks perekonna aja jooksul vedanud veelgi sügavamasse võlavangi. Mees aga soovis võlast lahti saada. Enamgi veel, tema palk oli hea ja ta unistas uuest autost, mida ta naise pärst endale lubada ei saanud, nagu teised hästiteenivad mehed. Naine versus auto. Võitis auto.
  Edasi avaneb vaatajale detail detaili järel kõik see, mis tragöödiani viis. Kuidas naine ja mees kohtusid, millist elu nad elasid, milline oli nende vanemate, sõprade, töö ja harjumuste roll sündmustes. Lisaks üksikisiku tasandil olevatele inimlikele nõrkustele lisandub ka maailmamajanduslik mõju finantskriisi, liigkasuvõtjatest kiirlaenuandjate ning muu  kapitalistliku paratamatuse näol.
  Nii mõnigi aspekt saab vaataja jaoks selgemaks, aga miski jääb siiski puudu. Etendus kirjeldab küll kõike halba, mis kapitalismiga tundub kaasnevat, ent puudu jääb see miski, mis tõukaks meid omi arusaamu turumajanduslikust elust muutma.
  Vapustavad rollid. Stseenidest väärib äramärkimist Külli Teetamme kristlusest rahausku pööranud naisvambi Vali rabav roll ning Anu Lambi ja Margus Tabori stseen surnud Jessi vanematena. Huvitavateks vahepaladeks on ka ajas edasi-tagasi hüppava tegevustiku vahele põimitud Veiko Tubina unenäosarnased visioonid.
   
  Hinnang
  “Armastus ja raha”
  Hinnang: 7
  Lavastaja: Sander PukkKunstnik: Annika LindemannNäitlejad: Anu Lamp, Margus Tabor, Alo Kõrve, Külli Teetamm, Evelin Võigemast, Argo Aadli, Sandra Uusberg või Liis Lass ja Andres Raag
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Kinoomanik: teeme siis veel karmimad piirangud, aga lühemalt!
Forum Cinemase juht ja osanik Kristjan Kongo kuulis täna teatavaks tehtud uutest koroonapiirangutest ajakirjanikult ning avaldas esialgu lootust, et keelud jäävad lühiajaliseks. Kuuldes aga, et negatiivse testiga ei lasta edaspidi kinno koguni 10. jaanuarini, muheles Kongo nukralt.
Forum Cinemase juht ja osanik Kristjan Kongo kuulis täna teatavaks tehtud uutest koroonapiirangutest ajakirjanikult ning avaldas esialgu lootust, et keelud jäävad lühiajaliseks. Kuuldes aga, et negatiivse testiga ei lasta edaspidi kinno koguni 10. jaanuarini, muheles Kongo nukralt.