ELi majandususaldus langes

Ken Rohelaan 29. august 2014, 16:50

Euroala riikide majandususaldus langes madalaima tasemeni alates detsembrist, peamiselt kaubanduse, tarbimise ja tööstuse tõttu, teatas Euroopa Komisjon.

Euroopa suurematest riikidest langes majandususaldus kõige rohkem Itaalias (-4,1), ja Saksamaal (-1,9). Vähesel määral ka Prantsusmaal (-0,6) ja Hollandis (-0,8). Suurbritannias on kõrgeim majandususaldus, kuigi see on langenud viimased kolm kuud.

Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) teatel peab arvestama, et antud uuringu raames kogutakse andmeid kuu esimesel 10 päeval, seega pole siin veel kajastunud Venemaa kaubandussõja võimalik mõju.

Eesti majandususaldusindeks oli augustis pikaajalise keskmise (=100) suhtes 99,9 punkti, mis on 2,1 punkti parem kui juulis. EKI teatel paranes Eestis ärisektori kindlustunne, kuid vähenes tarbijate kindlustunne ja seda eelkõige tarbijate negatiivsemate Eesti majandustuleviku väljavaadete tõttu.

EKI viimase küsitluse tulemuste põhjal on augustis Eestis üllatuslikult paranenud teenindusettevõtete kindlustunne. Eelkõige näevad telekommunikatsiooniettevõtted ja reklaamiagentuurid lähiajal nõudluse kasvu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. August 2014, 16:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing