• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bigbanki laenuportfell kasvas 1,8 miljoni euro võrra

  Bigbanki laenuportfell kasvas tänavu II kvartalis 0,6%, suurenedes 1,8 miljonit eurot, teatas pank.

  Panga allahindluste-eelne kasum kasvas möödunud aasta sama ajaga võrreldes ligi 30% ehk 8,2 miljoni euroni. Puhaskasum oli teises kvartalis 1,8 miljonit eurot, mis vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 0,6 miljoni euro võrra. Panga bilansimaht oli 30. juuni seisuga 315 miljonit eurot.
  “Bigbank on jätkuvalt kasvanud, mille tõukejõud on olnud soodsamad intressid ning uued turud,” märkis Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar. “Eestis oleme konkurentsis universaalpankadega leidnud oma selge koha – spetsiaalpangana oleme turuosa võitnud tarbimislaenude andmisel, mis on olnud meie peamine eesmärk. Väljaspool Eestit on edu toonud deposiitide kaasamisel pakutav mõistlik intress – oleme suutnud raha pakkujad ja raha vajajad omavahel kokku viia, isegi kui nad asuvad erinevates riikides.”
  Bigbanki kasum oli 2014. aasta teises kvartalis enne allahindlusi 8,2 miljonit eurot, võrreldes 2013. aasta teise kvartali 6,3 miljoni euroga, on see 29,8% enam kui mullu. Puhaskasum oli teises kvartalis 1,8 miljonit eurot, kui aasta varem oli see 2,4 miljonit. Panga intressitulud olid teises kvartalis 14 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1,1 miljoni euro ehk 8,9% võrra. Intressitulud suurenesid tänu laenuportfelli kasvule. Intressikulud jäid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga samale tasemele.
  Bigbank ASi kontserni varade maht ulatus selle aasta juunikuu lõpuga 315 miljoni euroni, kasvades kvartaliga 3,4 miljonit eurot. Teise kvartali lõpuks oli Bigbanki kontsernil kokku 180 000 laenulepingut, neist Eestis 43 000, Lätis 70 000, Leedus 35 000, Soomes 16 000, Hispaanias 10 000 ning Rootsis 6 000 lepingut.
  Bigbank AS on Eesti kapitalil põhinev tarbimislaenudele keskendunud spetsiaalpank, millel on filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Hispaanias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis. Bigbank annab tööd 477 inimesele, neist 212 Eestis, 97 Lätis, 70 Leedus, 36 Soomes, 39 Hispaanias ja 23 Rootsis.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Lemmit Kaplinski: Tartu peab olema ka tööta-end-rikkaks-linn
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.