• Jaga lugu:

  September on nigel börsikuu?

  Kuigi september hakkas hiljuti kaotama oma kuulsust kui aasta halvim börsikuu, võivad kõigi aegade kõrgemal tasemel kaupleva S&P 500 indeksi seatud psühholoogiline pinge ja Föderaalreservi  varade ostu lõpu lähenemine selle stereotüübi taas ausse tõsta.

  Reedel lõpetas USA 500 suurimast ettevõttest koosnev S&P 500 indeks kauplemispäeva kõigi aegade rekordtasemel, 2003,37 punktil. Arvestades praegust kõrget hinnataset ja vähest volatiilsust, näitasid tublit tõusu ka Dow Jonesi tööstuskeskmise ja tehnoloogiaindeks Nasdaq, kerkides nädalaga vastavalt 0,6% ja 0,9%.
  Finantssait MarketWatch toob välja, et need tootlused on teenitud traditsiooniliselt madala käibega suveperioodil ja muretsetakse, et töölispüha tõttu tavaliselt päeva võrra lühem kauplemisnädal võib vallandada müügilaine.
  Commonwealth Financiali investeeringute juht Brad McMillan rääkis uudistekanalile, et turul negatiivseid märke enam kui positiivseid. “Oleme kõrgete riskide keskkonnas, kus puudub energia. Seal on hunnik kollaseid lippe, mis võivad aja jooksul muutuda punasteks lippudeks, kui keskpank aktiivselt turgu ei stimuleeri.”
  Mihklikuu tähendab enamasti miinust. Kuigi kõigile on teada, et Föderaalreserv teeb viimase igakuise varade ostu oktoobris ja septembris ei tohiks üllatusi tulla, ollakse siiski ettevaatlikud.
  MarketWatchi koostatud nimekirja järgi kvalifitseerub september alates 1987. aastast neljal korral halvimaks börsikuuks. Ent minnes ajas veelgi tagas, saab ühe selgemaks, kust pärineb sügiskuu halb maine.
  S&P Capital IQ USA aktsiate analüütik Sam Stovall selgitas, et S&P 500 indeks on septembri plussis lõpetanud vaid 45% juhtudest, mis on kuude lõikes konkurentsitult halvim näitaja. Keskmiselt on septembris indeks langenud 0,55%.
  Kui indeks peaks septembris taas tõepoolest suuna alla võtma, siis ütlevad karud Stovalli hinnangul tõenäoliselt, et “Vaadake, ma ju ütlesin!”, samal ajal kui pullid meenutavad neile, et “Katkine kell on õige kaks korda päevas.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.