Euroopas läks lahti tolmuimeja paanika

Raido Neemre 04. september 2014, 22:06

Euroopa Liidu piirang, mille kohaselt ei tohi enam alates 1.septembrist võimsaid tolmuimejaid müüa, on eurooplased paanikasse ajanud ning tarbijad teevad poodidesse tormijooksu, haaramaks omale võimsaimad saadaolevad tolmuimejad enne, kui keeld varude müügi peatab.

Uue piirangu kohaselt ei tohi tootjad enam toota tolmuimejaid, mis on võimsamad kui  1600 vatti ning Euroopa edasimüüjad ei tohi enam importida ühtegi piirangut ületavat mudelit.

Reeglite eesmärk on muuta tolmuimejad efektiivsemaks ning keskkonnasõbralikumaks. Võimsaid tolmuimejaid, mis on veel Euroopa Liidu edasimüüjate ladudes, võib veel nende otsalõppemiseni müüa.

Paranoiat suurendas veelgi tarbijaveebileht Which?, mis postitas oma kodulehele teate, mis soovitas võimsate tolmuimejate soovijatel kiiresti tegutseda ning enne mudelite otsalõppemist kiiresti omale soovitud võimsusega mudel osta. Organisatsioon märkis, et kõige paremini müüvad mudelid on siiani olnud kõik üle 1600 vatised.

Suurbritannias on tolmuimejate müük lakke sööstnud. Riigi suurim supermarket Tesco teatas 2000 vatiste tolmuimejate müügi 44% kasvust peale keelust põhjustatud paanika teket.

Tarbijate reaktsioon vastandub uue regulatsiooni eesmärgile, milleks on vähendada energiakulu Euroopa Liidus. Energiakulude vähendamine omakorda säästaks raha ning vähendaks elektri tootmisest tekkinud emissioone, mis põhjustavad kliimamuutusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2014, 22:08
Otsi:

Ava täpsem otsing