Nissan kutsub tagasi 55 000 sõidukit

Juhan Lang 04. september 2014, 10:57

Jaapani suuruselt teine autotootja Nissan Motor kutsub mootoririkke tõttu Jaapanis tagasi 55 000 sõidukit.

Tagasi kutsutud väikeaotud on toodetud 2010. aasta veebruarist kuni 2013. aasta juulini. Ettevõtte kõneisik Chris Keeffe selgitas uudisteagentuurile Reuters, et käivitamismootori rihmad võivad üle kuumeneda ja mootori käivitamisel tekivad tõrked. Tema kinnitusel ühestki õnnetusest seni teatud pole.

Nissani teatel paigaldatakse tagasikutsutud autodele uus starter ja selleks võib kuluda ligi tund. Samal ajal on autotootjal käsil ülemaailmne kampaania 126 000 sõiduki, sealhulgas Micra ja Sunny brändide trummelpidurite parandamiseks.

Keeffe märkis, et piduri sees olev vedru võib puruneda ja tekitada ebanormaalset müra. Tema sõnul selle probleemi tõttu ühestki õnnetusest seni teatatud pole ning Nissan on valmis kapriissed vedrud asendama.

Nissani aktsia on viimase nädalaga Tokio börsil kerkinud 0,79% ja aastaga tõusnud 15,72%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2014, 10:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing