Juhan Lang • 4. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Nissan kutsub tagasi 55 000 sõidukit

Jaapani suuruselt teine autotootja Nissan Motor kutsub mootoririkke tõttu Jaapanis tagasi 55 000 sõidukit.

Tagasi kutsutud väikeaotud on toodetud 2010. aasta veebruarist kuni 2013. aasta juulini. Ettevõtte kõneisik Chris Keeffe selgitas uudisteagentuurile Reuters, et käivitamismootori rihmad võivad üle kuumeneda ja mootori käivitamisel tekivad tõrked. Tema kinnitusel ühestki õnnetusest seni teatud pole.

Nissani teatel paigaldatakse tagasikutsutud autodele uus starter ja selleks võib kuluda ligi tund. Samal ajal on autotootjal käsil ülemaailmne kampaania 126 000 sõiduki, sealhulgas Micra ja Sunny brändide trummelpidurite parandamiseks.

Keeffe märkis, et piduri sees olev vedru võib puruneda ja tekitada ebanormaalset müra. Tema sõnul selle probleemi tõttu ühestki õnnetusest seni teatatud pole ning Nissan on valmis kapriissed vedrud asendama.

Nissani aktsia on viimase nädalaga Tokio börsil kerkinud 0,79% ja aastaga tõusnud 15,72%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt