Mait Kraun • 10. september 2014
Jaga lugu:

Kaart: Tesla laienemisplaanid Aasias

Tesla postitas täna Twitterisse kaardi, mis iseloomustab ettevõtte laienemisplaane Aasias (vt. allpool). Tesla nimetab seda „Supercharger“ võrguks, mille raames plaanitakse luua uusi kiirlaadimisjaamu.

Esmaspäeval alustas elektriautode tootja Model S autode toimetamist Jaapanisse. Sel aastal alustati ka Hiina tarnetega. Juulis hakkas Tesla pakkuma parempoolse rooliga Model S autosid Hong Kongis, vahendab MarketWatch.

Nendel turgudel, eriti Hiinas, on Tesla jaoks heaks kombinatsiooniks keskkonnaprobleemid ja valitsuse toetus elektriautode soetamisele. Samuti on elanikkonna seas esile tõusmas jõukas kontingent, kes eelistab luksusbrände. Kõik need faktorid on eeldatavalt Tesla edu võtmeks Aasias.

Paljud analüütikud on olnud mures, et Tesla on Põhja-Ameerikas ja Euroopas juba jõudnud turu küllastumiseni. Sel aastal on autotootja aktsiad tõusnud 86 protsenti, samal ajal on Standard & Poor’s aktsiaindeks tõusnud 8 protsenti.

Viimastel nädalatel on Tesla aktsia teinud rekordeid, viimati eelmisel neljapäeval, kui aktsia sulgus 286,04 dollari peal.

Ettevõtte juhatuse esimees ütles eelmisel nädalal, et „aktsia kaupleb küllaltki kõrgel“, mis ajendas omakorda inimesi seda müüma.

Teslal on Põhja-Ameerikas kokku 112 laadimisjaama, sealhulgas „Superchargerid“, kus laadimine on tunduvalt kiirem. Euroopas on ettevõttel 61 laadimisjaama ja 17 jaama Jaapanis ja Hiinas.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt