16 september 2014

Suurvõlgnik seljatas maksuameti 

Esmaspäeval tühistas Tallinna halduskohus Haapsalu õmblusfirma Polar Tekstiili kohta tehtud maksuotsuse, vahendab Lääne Elu.

„Tallinna halduskohus rahuldas Polar Tekstiili kaebuse ning tühistas Lääne maksu- ja tollikeskuse 31. detsembri 2009 maksuotsuse,” ütles Tallinna kohtumaja pressiesindaja Anneli Vilu. Tegemist on jõustumata otsusega, mille võib edasi kaevata 15. oktoobrini.

Maksuvõlg tõusis üles pärast maksu- ja tolliameti revisjoni aastatel 2006-2009. Revisjoniga tehtud maksuotsusega ei olnud Polar Tekstiil nõus ja esitas 2010. aasta alguses kohtule kaebuse maksuotsuse tühistamiseks.

Krediidiinfo andmeil on 23 töötajaga Polar Tekstiili vaidlustatud maksuvõlg 5,49 miljonit eurot. Ettevõtte intressivõlg on ligi 5,9 miljonit eurot. See on Eesti suurim maksuvõlg.

Polar Tekstiili osakapital on 6395 eurot, sellest kuulub 1279 eurot Stanislav Podžukile ja 5116 eurot Bahamas registreeritud Polar Consulting INC-le. Ettevõtte mullune müügitulu oli 6,3 miljonit eurot, kahjum 24 000 eurot.

Polar Tekstiil on Haapsalu Nurme vabrikuga seotud ettevõte, mis tegeleb rõivaste hulgi- ja jaemüügi ning pealisrõivaste tootmisega.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum