Vilja Kiisler • 24. september 2014 kell 13:00

Aswani: olen Eesti pärast mures

Poliitilised parteid peaksid tegema koostööd, et eestlasi mujalt maailmast tagasi tuua ja takistada noorte lahkumist, ütles Tolaram Groupi Balti juht Sonny Aswani täna Äriplaanil.

"Mina usun Eestisse väga, aga viimasel ajal olen ka mina mures," sõnas Aswani. "Ma näen, et ajude väljavool on väga suur. Tööealine elanikkond väheneb, rahvastik vananeb, aga ka noored lahkuvad Eestist." 

Aswani rääkis, et kui ta viimati Singapuris arsti juures käis, siis võttis vereproovi Taist pärit meedik. Teisi proove tegid sakslane ja filipiinlane, arst oli pärit Slovakkiast. "Singapur on loonud keskkonna, kus eri rahvustest inimesed saavad koos elada, õppida ja töötada," kirjeldas ta.

Singapur on tema sõnul hea näide, kus eri huvigrupid suudavad töötada ühise eesmärgi nimel. Aswani on enda sõnul näinud eestlaste ühtsust laulupidudel, aga mitte muidu ja viimasel ajal. Ta ei näe ühtsust ettevõtjate ja poliitikute vahel ning mõistab ettevõtjaid, kes on mures Eesti tuleviku pärast. Üks ettevõtjate ja riigi lõhe avaldub tema sõnul selles, et Äriplaanil pole näha poliitikuid ja riigiametnikke.

Aswani peab ennast Eesti patrioodiks, kes avaldab teistes riikides esinedes alati toetust Eestile. "Kui te tulete Eestisse, siis peate alati päikeseprillid reisikotti pakkima, sest Eesti tulevik on nii ilus," kordas ta juba varemgi öeldut.

Hetkel kuum