Äripäev • 1. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Töötlev tööstus kasvab stabiilselt

Elekter  Foto: PantherMedia/Scanpix

Tööstusettevõtted tootsid augustis 3% rohkem toodangut kui eelmise aasta augustis. Toodang suurenes töötlevas, kuid vähenes energeetikas ja mäetööstuses.

Statistikaamet teatas, et jaanuarist alates on töötlev tööstus olnud eelmise aasta sama perioodiga võrreldes stabiilses 1–6% kasvus. Augustis toodeti töötlevas tööstuses 6% rohkem toodangut kui 2013. aasta samal kuul. Toodang ületas eelmise aasta augusti taseme enamikus tööstusharudes.Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist elektroonikaseadmete, puittoodete ning toiduainete tootmise kasv. Toodang vähenes ehitusmaterjali- ja rõivatootmises.Välisturule müüdi augustis 71% kogu töötleva tööstuse toodangust. Võrreldes 2013. aasta augustiga suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 2% ja müük kodumaisele turule vähenes 3%.Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2014. aasta augustis tööstuses kokku 2% vähem toodangut kui juulis, sealhulgas töötlevas tööstuses sama palju kui juulis.2013. aasta augustiga võrreldes toodeti elektrit 8% vähem ja soojust 3% rohkem.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt