• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investeerimispankur: Jaapani aktsiad tõusevad 57%

  Jaapanlane uurib Nikkei 225 indeksi liikumist Tokyo börsilFoto: Bloomberg

  Kuigi investorid on viimasel ajal Jaapani suhtes meelt heitmas, prognoosib rahvusvahelise investeerimispanga Nomura juht Jaapani aktsiatele 2020.aastaks 57protsendilist tõusu.

  Koji Nagai sõnul hakkavad ettevõtete aktsiad järgmise kuue aasta jooksul rallima, kuna majanduse paisumine sütitab ka firmade kasumeid, vahendas Bloomberg.Nagai prognoosis Tokyos toimunud majandusfoorumil, et Nikkei 225 Stock Average indeks kerkib 2020. aastaks 25 000 punktile, mis on 57% kõrgem kui täna. „Jaapani majanduskasv on tagatud vähemalt 2020. aastani, kuna riik lõikab kasu kogu Aasia arengust,“ märkis Nagai.Nagai optimism on aga tugevaks kontrastiks turu praeguse liikumisega. Nimelt on Nikkei 225 indeks sel aastal kukkunud 2,5% pärast seda, kui lõpetas 2013. aasta kuue aasta tipptasemel. Investorid on muutunud väga ettevaatlikuks peaministri Shinzo Abe poliitiliste otsuste suhtes, mis näevad ette rahanduspoliitika lõdvendamist, eelarve puudujääki ja struktuurseid reforme. Hetkel on veel suure küsimärgi all, kas need meetmed aitavad riigi majanduse taas õitsele puhuda või mitte.Ka Jaapani valuuta jätkab dollari suhtes nõrgenemist. Nimelt prognoosib Nagai, et dollari-jeeni kurss kukub 2016. aastaks umbes 120 jeenile, võrreldes praeguse 109,5 jeeniga. Seejärel peaks see stabiliseeruma umbes 110 jeeni juures, lisas Nagai.  Viimase kuuga on jeen langenud dollari suhtes 4%, kuna riik plaanib rahapoliitika lõdvendamise jätkamist. Samal ajal annab aga USA Föderaalreserv vihjeid esimese intressitõusu kohta. Jeen jõudis 1. oktoobril dollari suhtes oma kuue aasta madalaimale tasemele.Jaapani keskpank peaks lõpetama intressimäärade hoidmise nulli lähedal 2017. aastal, ütles Nagai.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.