7. oktoober 2014
Jaga lugu:

Starbucksi tegevjuht: suurim väärtus on inimene

Starbucks
Starbucks  Foto: Bloomberg

Starbucks saadab uue programmi raames järgmisel nädalal 1000 töötajat ülikooli. Ettevõtte juhi sõnul rõhutatakse sellega kõige tähtsamat, kelleks on inimesed, vahendab CNN Money.„See on investeering meie inimestesse, kes on kõige väärtuslikum vara, mis Starbucksil üldse on,“ ütles tegevjuht Howard Schultz. „Asi ei ole kohvis, asi ei ole kinnisvaras. See on ikkagi inimene, kes seda rohelist põlle kannab.“Töötajad hakkavad saama veebipõhist õpet ning Starbucks maksab õppe kas osaliselt või täielikult kinni. Esimesed 1000 inimest ei jää ainukesteks ning tegemist oli vaid esimese nii-öelda lainega.Juunis avalikustatud programmi käigus tehtav ülikooliõpe läheb Schultzi sõnul maksma iga töötaja kohta 15 000 dollarit aastas.Starbucksi toetust saavatel töötajatel on võimalik valida 40 erineva bakalaureusekraadi õppekava vahel. Umbes pooled ülikooliharidust saavatest töötajates on kohvilaua teenindajad. Kolmandiku moodustavad aga vahetuse ülemad.Starbucksi sõnul on paljud töötajad alles otsustamas, kas nad soovivad registreerida ning millal nad tahavad alustada.Ülikoolihariduse pakkumine töötab ka kui värbamisvahend. Alates programmi avalikustamisest on ettevõttele tulnud üle 8000 avalduse, kus on ühe kandideerimispõhjusena toodud ka hariduse pakkumine.Praegu on Starbucksi 135 000 töötajast 70 protsenti ülikoolihariduseta.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt